2020. szeptember 11., péntek

MIT HOZOTT AZ AUGUSZTUS? INKÁBB MIT VITT! - EZ NEM A KÖTVÉNYALAPOK IDEJE

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Az Én Pénzem
2020.09.11.


Augusztusban emelkedtek a hazai állampapírpiaci hozamok, így a kötvényalapok árfolyamai többnyire csökkentek. Az éves hozamok a rövid kötvényekbe fektető alapoknál nulla százalék körül alakulnak, míg a hosszú kötvényekbe fektetőknél mínuszba csaptak át.

Augusztusban emelkedtek a hazai állampapírhozamok. A hozamgörbe elején és a legvégén pár bázispont, de a közepén, az ötéves szegmensben 30 bázispontot meghaladó mértékű volt a növekedés. Ehhez külső és belső tényezők is hozzájárultak. A nemzetközi folyamatokat tekintve azt láthattuk, hogy a befektetők aggódni kezdtek a rohamosan emelkedő adósság és a megugró költségvetési hiányok miatt. (A cikk a Befektetési alapok rovat része, a hozamokat ott megtalálja.)

Az állampapírhozamok az USA-ban és az eurózónában is emelkedtek, leginkább a hosszú lejáratokon. A Fed elnökének iránymutatása szerint a kamatok tartósan alacsonyak maradnak majd, a jegybank eltűr egy magasabb inflációs pályát is, ami meredekebb hozamgörbét eredményezett – áll az OTP Alapkezelő havi portfoliójelentésében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.