2020. szeptember 11., péntek

UNIÓS TÁMOGATÁSSAL ÚJRABURKOLJÁK A KORMÁNY ÁLTAL KITŰZÖTT JÖVŐBE VEZETŐ NEMZETI UTAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Mikes Mirtill
2020.09.10.


...Az úgy van, hogy aki teheti, az elviszi a kölykét innen, az imádságos iskolából. És a pártszolgálatosok tehetősek. Elviszik. Közpénzből rittyentett magániskolába. Vagy a librálbolsevikkommunistaateista nyugati (pláne svájci) fertőbe, hogy a keresztény tejen cseperedett kisded, keresztény bölcsiben/oviban engedelmesre gyúrt szervezete annyi immunanyagot termeljen, hogy ne legyen allergiás, ha a családi hagyománytól eltérően a természet ajándékaként nem közpénzzel van tele időnként a pelusa.

Itt meg Bütyökfalván, ha kicsi a maradványgyerek létszám az iskolában, akkor a csóri rajkókkal, az autista Danival, a BMT-s Zsoltival, meg velem kezelik a tanulólétszámot. Ha például kevesen maradnak a hatodikban, akkor mi is maradunk: bukta. Ha kevés a létszám hetedikre, akkor felokosodunk, mint az idén. Bizony ám: HETEDIKES (állítólag, de ne vegye fixre!).

Azt is jó ha tudja kend, hogy nem csak szavazni hozatta közpénzen az állam a román/ukrán stb. diktatúrával feltétlen engedelmességre kiképzett famulusait, hanem alattvaló kezelésre is. Az import egyházi tanítók/papok adják tovább nekünk az ott szerzett készségszintű tudásukat. Engedelmesek. Nem is pályáznak a ránk ígért 500 ezres kezelési költségre. Minek? Mindenük van, ami nekünk volt. Nem jól mondom. Helyesen: ami a miénk volt.

Azt meg a dédi mama látja a rossz szemével, hogy a népet – a szülőszobától a temetőig – belepaszírozzák az államegyházak feneketlen iszákjába. És az egyházi humánerőforrás kezelés és forgalmazás garantáltan nem libernyák, viszont költséges, mert a püspöki rezidencia fenntartás is beletartozik, fix und fertig. Stadionostul, üdülőstül az ostyasütőig. De a nagyi szerint a folyamatot a dédi nem is a szemével látja. De ha nem a szemével látja, akkor mivel?

A nagyi szerint ne ezen rugózzak. Hanem örüljek, hogy uniós támogatással újraburkolják a kormány által kitűzött jövőbe vezető nemzeti utat. Mert a magyar ellenzék kikönyörögte Brüsszelben, hogy ezentúl a civil szervezeteknek is nyomják a lóvét. (Ne kapkodjon kend hebehurgyán! Nem! Az Iványi-féle MET csak eddig volt nem egyház, hanem civil. Ezen túl nem is egyház, nem is civil, csak van! Éppen hogy csak van, de van. Kezelik is rendesen. Lábbal.)

Viszont jövőre már nem csak a Békemenet, hanem a Mária Út Közhasznú Egyesület zarándoklata is vadiúj, uniós finanszírozású térköveken flangálhat. És a mesterséges intelligencia hordozói a műcivilkurázsi műkereszténység oltárára cipelésétől megfáradva a mű kovácsoltvas padokon terpeszkedve gyönyörködhetnek a mű kovácsoltvas virágtartókba művirágot dugdosó, vélelmezhetően még vegetáló közmunkások sokszínű valódi duris gönceibe, amelyek az Európai Néppárt bársonyfüggönyének takarásában, a multinacionális tőke rongyrázásának köszönhetően – de mosás és vasalás kezelési utasítás nélkül – kerültek a nemzeti divatdiktátor portfóliójába.

Bütyökfalva, 2020. szeptember 10.

Mirtill

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.