2020. szeptember 11., péntek

A BUDAPESTI VÁROSHÁZA TÉREN NYITOTTA MEG KAMPÁNYÁT A KÖZVÉCÉKÉRT A VÁROS MINDENKIÉ CSOPORT

MÉRCE
Szerző: BERNÁTH LACKÓ
2020.09.11.


Sajtótájékoztatón jelentette be A Város Mindenkié (AVM) csoport a közvécékért folytatott kampányuk őszi indulását csütörtökön a budapesti Városháza téren. A sajtótájékoztatón az aktivisták bejelentették, hogy mindenki számára elérhető ingyenes, akadálymentes közvécéket szeretnének a fővárosba.

A legtöbb állampolgárral egyetértésben azt szeretnénk, ha
itthon is 

megfelelő mennyiségű és minőségű, mindenki számára elérhető közvécé működne.

– fogalmaztak közleményükben.

Az AVM augusztus elején a budapesti városvezetéshez fordult, hogy rendezze a közvécék évtizedek óta fennálló problémáját, miután 2017-ben is nekifutottak már egyszer a kérdésnek, de akkor sem a városvezetés, sem a Belügyminisztérium nem foglalkozott érdemben az üggyel.

Azonban a szervezetnél jelenleg bizakodóbbak, mert ahogy említik, Karácsony Gergely 2019. őszén megválasztott budapesti főpolgármester is beemelte programjába a nyilvános mosdók ügyét.

Ezt nyomatékosítandó az AVM petícióval fordult a jelenlegi főpolgármesterhez és a kormányhoz. Követelésük, hogy az illetékes minisztérium foglalja törvénybe a nyilvános vécék fenntartásának kötelezettségét, valamint hogy Budapest Főváros Önkormányzata, Budapest Főváros főpolgármestere, Karácsony Gergely, míg a probléma jogszabályi szinten nem kerül orvoslásra 150 akadálymentesített, ingyenes, használható – kerületenként arányosan elosztott– nyilvános vécét létesítsen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.