2020. október 1., csütörtök

A REFORMÁTUS EGYHÁZÉ LEHET A KAPOSVÁRI EGYETEM

NÉPSZAVA
Szerző: VAS ANDRÁS
2020.10.01.


Az érintettek nem cáfolták, hogy tárgyalnak karok átadásáról. Az intézményt nyáron szervezték át, akkor önállóságról és fejlesztésekről beszéltek.


A kaposvári önkormányzat, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a református egyház között tárgyalások folynak arról, hogy a Szent István Egyetem (SZIE) és a Kaposvári Egyetem (KE) összeolvadásával létrejött intézmény szinte összes, a somogyi megyeszékhelyen működő kara a jövőben egyházi fenntartásba kerüljön - értesült a Népszava. Úgy tudjuk, a Kaposváron lévő négy kar - az agrár, a gazdasági, a pedagógiai és a művészeti - közül háromról tárgyalhatnak, mert az agrár biztosan marad a SZIE-n. 

„Egyelőre nincs döntés az ön által felvetett ügyben” - írta rövid válaszában a Magyar Református Egyház zsinata, nem cáfolva információinkat. Az ITM érdeklődésünkre szintén ezt közölte: "a kaposvári karok egyházi fenntartásba adására vonatkozó döntés nem született". A minisztérium hangsúlyozta ugyanakkor, a kormány minden olyan kezdeményezést támogat, ami a magyar egyetemek fejlesztését, az oktatás színvonalának növelését szolgálja. Szerintük a Szent István Egyetem és a Kaposvári Egyetem összeolvadásával létrejött intézmény célja a hazai agrárképzés megújítása, nemzetközi versenyképességének növelése. Hozzátették, a kaposvári felsőoktatás teljes, sokszínű képzési kínálata az összevonást követően is megmarad...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.