2020. november 11., szerda

50% ESÉLYT AD ANNAK, HOGY AZ EGÉSZSÉGÜGY NEM OMLIK ÖSSZE, DE A FELHATALMAZÁS 100%-BAN KELL NEKI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: VOGRONOCS ANDRÁS
2020.11.11.


„Az egész színháznak az a célja, hogy érzékeltessük: nálunk nincs akkora gond, mint bárhol máshol
” – teszi egyértelművé a kérés magyarázatát kollégáinak körbeküldött emailjében Beregnyei Miklós szerkesztő, aki beosztottjainak továbbította a fentről érkező kérést. (Forrás: … a maffiában lehet hasonló, gondolom” – ilyen a köztévé belülről via Szabad Európa)

Na tehát. Ez eddig sem volt jópofa, és most már pláne nem vicces. A röhögésnek már kínunkban sincs itt az ideje, mert ez konkrétan maga a tragédia, de legjobb esetben is tragikomédia. Abból is a legsilányabb és legaljább, vagy hogyan is fogalmazzak. Amatőr, szar és embertelenül gyenge.

A fenti állításon persze valószínűleg senki nem lepődik meg, mint ahogy az egész íráson sem. Legalábbis én abszolút nem lepődtem meg, sőt a leírtak ismerete nélkül is tisztában voltam azzal, hogy így működnek a dolgok az MTVA hazugsággyárában. Kit érdekel? Maximum nem nézem és kész. Ja, hogy csilliárdokba kerül, és ezen keresztül csatlakoznak rá az állandó nyomasztásra szoruló fideszesekre? Ez ellen meg sajnos nem tudok mit tenni. De az, hogy járványhelyzetben is az a legfontosabb, hogy hülyítsék az amúgy sem agysebészi kvalitásokkal bíró rajongói klubot, konkrétan felháborító! És akkor mondom, mi az, ami még felháborító, mert úgy látom, Orbán véglegesen belecsavarodott a dübörgő személyi kultusz által elhomályosított valóság érzékelésébe.

Nemrég szóvá tettem, hogy a közmédia azért van, hogy ott tájékoztassanak a közérdekű tudnivalókról, ehelyett a miniszterelnök a Facebookon nyomja a kattintásvadász egyperceseit. Már követni sem tudom a „hamarosan élő”, meg „nemsokára jövök” üzeneteit. Nekem mondjuk nincs bejelölve ez a hatásvadász erkölcsi-szellemi tömegpusztító fegyver, így általában csak akkor nézem meg a nyelvöltögetős, büfizős alakításait, amikor más portálok átvették. De szerintem nincs még egy ország, amelynek a miniszterelnöke a Facebookon jelentgeti be az éppen aktuális iránymutatásait.

Követelem az objektív és korrekt tájékoztatást, mert sokadmagammal fizetek érte! Felháborító a rendszerszintű hazudozás és szar elkenegetés most éppen a járvánnyal kapcsolatosan, de úgy egyébként is. Emberek életéről van szó, jóember! Fingod nincs semmiről, megy a hazudozás a világszínvonalú egészségügyről, a plafonig érő védőfelszerelésekről és a halomban álló lélegeztetőgépekről. Ami szép és jó, ha nincs személyzet. Ha nincs orvos, nővér, ápoló, aki használni és működtetni tudja ezeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.