2020. november 11., szerda

„… A MAFFIÁBAN LEHET HASONLÓ, GONDOLOM” – ILYEN A KÖZTÉVÉ BELÜLRŐL

SZABAD EURÓPA
Szerző: KELLER-ALÁNT ÁKOS
2020.11.10.


Kézi vezérlés, válogatott módszerek a felsőbb akarat végigvitelére. Szerkesztői utasítás, hogy a koronavírusról úgy kell beszámolni, hogy úgy tűnjön: nálunk nincs akkora gond. Így jutott el odáig az M1, hogy már az amerikai elnökválasztással kapcsolatban sem a tények alapján számol be.


A Fidesz-kormánynak kiemelten fontos a média, a köztévé pedig az egyik legfontosabb eszköz a kormány kezében. A politikai befolyás minden területen jelen van, ahogy pedig a migráció vált a Fidesz egyik fő témájává, úgy a külpolitika is kiemelt szerepet kapott.

A Szabad Európának hárman beszéltek a MTVA külpolitikai rovatánál tapasztaltakról, (forrásaink védelme érdekében őket a továbbiakban P., S. és F. betűkkel jelöljük). De hogyan jutott odáig az M1, hogy az amerikai elnökválasztásról sem a tényeknek megfelelően számolnak be?

Az M1 Híradója csak egy nap késéssel számolt be az amerikai elnökválasztás eredményéről. Akkor is úgy fogalmaztak, „több hírcsatorna is Joe Bident hirdette ki a választások győztesének”, pedig még nincs hivatalos végeredmény.

Ugyanakkor részletesen beszámoltak Donald Trump azon, bizonyítékokat nem tartalmazó állításairól, miszerint „tömeges csalások” történtek a választások során. A Magyar Hang arról írt, hogy a közmédiában szerkesztői utasítás volt szombaton, hogy „semmikképpen se hirdessenek győztest!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.