2020. november 23., hétfő

ORBÁN VIKTOR LASSAN, DE BIZTOSAN VISSZATÉR A TAVASZI KORLÁTOZÓ INTÉZKEDÉSEKHEZ

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2020.11.23.


Lassan minden napra tartogat számunkra meglepetést az ország miniszterelnöke. Orbán Viktor hétfőn azzal a váratlan bejelentésével „örvendeztette meg” híveit és ellenségeit egyaránt, hogy visszatér az idősek vásárlói sávja, ugyanakkor abban különbözik a tavaszi rendelkezéstől a mostani, hogy a megadott két órán kívül is mehetnek a 65 év felettiek az üzletekbe. Nem éppen konzisztens rendelkezés, ám arra jó hogy elhitesse az emberekkel: a kormányfő kezében tartja a gyeplőt a legnehezebb időkben is.

Bár sokáig ellenállt a tavaszi védekezési mechanizmus lekopírozásának, végül szinte minden korábbi rendelkezést újra be kell vezetnie a kormánynak annak érdekében, az ünnepi időszakra valamennyire normalizálódjon az élet Magyarországon. Az más kérdés, hogy komoly késésben vannnak a rendelkezések, hiszen a szigorú korlátozások meghozatalában a környékünkön lévő országok már hetekkel ezelőtt meghozták.

Orbán azonban nagy mestere annak, hogy a valóban hatékony rendelkezések közé (vagy olykor azok helyett) olyanokat is meghozzon, melyek gyakorlati eredménnyel nem kecsegtetnek ugyan, ám azt sugallja, hogy a kormány folyamatosan teszi a dolgát. Ilyen volt például a második hullám elején a határzár elrendelése, amely önmagában szinte semmi gyakorlati eredménnyel nem járt, főleg úgy, hogy ezt a zárlatot is teletűzdelték kivételekkel.

Ha például valaki azt állítja, hogy a katonák megjelenése a kórházakban meghátrálásra készteti a koronavírust, azt bizonyára azért mondja, mert Orbán Viktor feltétlen híve, és nem azért, mert lát összefüggést a katonák jelenléte és a vírus terjedése között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.