2020. december 15., kedd

CSÚCSKÖNYVVIZSGÁLÓ KÖTI ÖSSZE A STRABAG EXLOBBISTÁJA ÉS A HIT GYÜLEKEZETE CÉGBIRODALMAIT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: SARKADI NAGY MÁRTON
2020.12.15.


Ugyanazon a könyvvizsgálón osztoznak az osztrák-magyar összekötő Aczél Zoltán tanácsadó-üzletembert környező, valamint a Németh Sándor vezető lelkészhez és egyházához tartozó cégcsoportok. Kérdés, hogy üzleti vagy politikai értelemben is van-e átjárás a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe egyaránt betagozódott Strabag-világ és a Hit Gyülekezete között.

Tavasszal írtuk meg az Átlátszón a Magyar Hanggal közösen végzet tényfeltárásunk eredményeképpen, hogy miközben a Hit Gyülekezetének juttatott egyszázalékos felajánlások átlagos összege messze elmarad a többi egyházétól, a pünkösdi-karizmatikus felekezet mellett létrehozott cégbirodalom mégis látványosan prosperál. A cégbirodalom egyes elemei — eminensen az ATV Zrt. legnagyobb közvetett tulajdonrésze — eközben viszont a magyar állam által bevett egyházként elismert újprotestáns felekezet alapító lelkésze, Németh Sándor érdekeltségébe kerültek.

Akkori számításaink szerint az egy százalékos felajánlást a Hit Gyülekezetének felajánló hívek havonta nettó 105 ezer forintot kereshetnek — vagy éppen nagyon ügyesen adóznak, netán vállalkozók is közben. Arra gondoltunk: ha a hívek ilyen élelmesek lehetnek adóügyben, talán érdemes megnézni azt is, hogy ki vizsgálja magának az egyháznak, illetve a cégeinek a könyveit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.