2020. december 15., kedd

MÉG HA KEDVESEN IS MONDJA, AKKOR IS SZÜLŐGÉPNEK MINŐSÍTI A NŐKET NOVÁK MINISZTER

444.HU
Szerző: FŐDI KITTI
2020.12.15.


Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős tárca nélküli miniszterről hétfőn megjelent egy videó, amiben arról beszélt, hogy egy nő hogyan lehet sikeres és teljesedhet ki. A válasz talán senkit nem lepett meg, hogy a megoldás a gyerekszülés, de mindezt az államtitkár asszonynak olyan borzongató szexista stílusban sikerült megfogalmaznia, hogy attól magasba szöktek a szemöldökök.


Novák Katalin szerint:

„ne higgye el, hogy nekem, mint nőnek folyamatosan versenyezni kell a férfiakkal, ne higgye el, hogy az életünk minden pillanatában össze kell mérni magunkat egymással, és legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kell rendelkeznünk, mint a másiknak.”

„Ne higgye el, hogy nem dönthet szabadon, vagy ne élhetné meg a kiteljesedését sok gyermekes anyaként úgy, hogy "csak" a családjának él.

„Ne mondjunk le a privilégiumainkról egy rosszul értelmezett emancipációs küzdelemben. Éljünk meg a nők és a férfiak közötti különbségből fakadó összhang szépségét és lehetőségét, merjünk igent mondani a gyermekre..."

„Öröljünk, hogy életet adhatunk, örüljünk, hogy megadatott számunkra a szeretet és a másokról való gondoskodás szépsége, örüljünk, hogy van kiért felelősséget vállalnunk.”

Ismerősek ezek a gondolatok? Mintha korábban már hallottad volna őket valahol? Nem véletlen. Ezeket a mondatokat évek óta hallhatjuk fideszes vagy Fidesz-közeli politikusok, közszereplők szájából, így eredetinek semmiképp sem mondható Novák Katalin eszmefuttatása.

De lássuk, kik és hogyan fogalmazták meg korábban, hogy a nő ne akarjon annyit keresni, mint a férfi, hanem inkább szüljön gyereket, mert arra való...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.