2020. december 15., kedd

A RÉMHÍRTERJESZTÉSRŐL, AZ AZONOS MÉRCÉRŐL ÉS AZ ÖNÁLLÓ AKCIÓRÓL GŐDÉNY DOKTOR KAPCSÁN

MAGYAR NARANCS
Szerző: BOD TAMÁS
2020.12.13.


Valóban azonos mérce és számon kérhető nyomozásszakmai protokoll alapján intézkednek minden esetben a hatóságok?


Azért volna itt még néhány kérdés Gődény György ügyében, akit péntek kora reggel előállítottak a rendőrök. Az egyik, hogy rémhírterjesztés gyanúja ügyében mennyire mér azonos mércével a rendőrség. A másik: időben lép-e fel a hatóság, s végül mennyire volt a mostani valóban önálló akciója a Nemzeti Nyomozó Irodának?

Értetlenül áll a Szövetségben Nyíregyházáért frakció azelőtt a fejlemény előtt, hogy az illetékes hatóságok és szervek hosszú hónapok óta nem tesznek semmit a járványügyi védekezést megkérdőjelező és a meghozott intézkedéseket, így az arcmaszk viselését elutasító személyek ellen. Ebben az ügyben írtak az Operatív Törzsről, de onnan visszapattantak, ezt követően pedig a Készenléti Rendőrséghez fordultak. Eredménytelenül. Minderről a Narancs.hu több mint egy hónappal ezelőtt számolt be.

A Szövetségben Nyíregyházért frakció vezetője, Jeszenszki András még november 2-án írt levelet az Operatív Törzs két vezetőjének, Pintér Sándor belügyminiszternek és Müller Cecília országos tisztifőorvosnak. Ebben leszögezte: a koronavírus-járvány ellen irányuló sikeres küzdelem „a köznyugalom fokozottabb védelmével és felelős magatartással valósulhat csak meg”. Nem rejtette véka alá, hogy „a járványügyi védekezés néhány felelőtlen közszereplő általi akadályozása, illetve a meghozott intézkedések végrehajtásának aktív akadályozása által azonban súlyosan veszélyeztetheti honfitársaink testi épségét, egészségét, életét”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.