2021. január 3., vasárnap

JÓ LESZ AZ ÚJ ÉV... BŐVEBBEN?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2021.01.03.


Bővebben?
Nem jó.

Optimizmusom persze töretlen, de azért ne szakadjunk el a realitásoktól, a világ egy fikarcnyival sem lesz jobb, mint eddig volt, sőt.
A világpolitikában a Trump-Biden váltás nem hoz pozitív változást, legfeljebb annyiban, hogy sikerült kicsavarni a rakéták indítógombját egy igen érdekes pszichiátriai eset kezéből, de utódja sem egy matyóhímzés.
Ő valamiért úgy képzeli, hogy az Amerikai Egyesült Államok küldetése a világ csendőrének hálás szerepe, csak az a baj, hogy ez a lemez egyszer már lejárt, meg aztán amúgy sem túl rokonszenves az a gorilla, aki csak akkor lóbálja a bunkósbotot, ha tőle akarnak, vagy ő akar lopni...
Biden várhatóan erősen oroszellenes politikát fog folytatni, a katonai konfrontációtól sem visszariadva.
Ugyancsak neki fog menni Kínának, ez pedig egyre kockázatosabb vállalkozás, és nagy tévedés milliárdnyi ember többezer éves kultúrájának erejét kétségbe vonni, katonailag nekimenni pedig határtalan ostobaságra utal.
Ha ehhez hozzászámoljuk India katonai erejét, hát nem sok jót jósolnék a Pentagon kardcsörtetőinek.
Egyelőre persze nincs közvetlen konfrontációs veszély, de soha nem lehet tudni, hogy mikor jut eszébe valamelyik okosnak az, hogy addig kell leszámolni az ellenfelekkel, ameddig egyáltalán képesek vagyunk rá, jóllehet szerntem erre már ma sem képes Amerika, még hagyományos háborúban sem - jusson eszünkbe Vietnam.
Nukleáris háborúban még annyi sem, de ezt inkább ne is vizionáljuk...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.