2021. február 6., szombat

ALATTVALÓK, CSELÉDEK, KÖZJÓSZÁGOK, SZEVASZTOK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2021.02.06.


Derűs, békés, optimista jó reggelt mindenkinek! Kedélyjavítási célzattal szeretném közölni, hogy szombat van. Ami abból következik, hogy tegnap péntek volt, amit meg onnan lehet tudni, hogy a utcai harcosok, kipcsakok és reggeltől estig keccsölő miniszterelnökök istene megtartotta az ő rendes igehirdetését a közpénzből fenntartott, világ szégyenére még mindig közszolgálatinak nevezett kanálison, a Kossuth rádióban.

Ha a mikrofonállvány néni így folytatja, és a tegnap is demonstrált felfokozott izgalmi állapotában, levegő után kapkodva, véget nem érően sorolja, sorolja, sorolja a nagyszerű kormányzati intézkedések se szeri, se számát úgy, hogy már a főnöknek kell félbeszakítania, aki alig jut szóhoz, szerintem rossz vége lesz. A kétoldali szervilizmus ugyan alapvető munkaköri leírás ebben a cselédszakmában, de azért simán át lehet esni az egyik ló egyik oldaláról egy másik ló másik oldalára, ha a nagyembernek elgurul a gyógyszere, aztán jön a következő biodíszlet a sorban. Nem mintha nagyon aggódnék Nagy Katalin sorsa miatt, de amit hétről hétre művel, attól magukat újságírónak nevező emberek a világ legtöbb pontján elsüllyednének szégyenükben.

Arról már esett néhány keresetlen szó, hogy miről delirált sok egyéb mellett a nagyember, úgyhogy csak két vonatkozást emelnék ki a tegnapi ámokfutásából. Bármennyire nem akartam elhinni, úgy tűnik, nem viccelnek. Vagy mégis? Olybá tűnik, megint nem sikerült semmilyen hatékonyabb szemfényvesztési, figyelem elterelési, átverési akciótervet kitalálniuk (a politikai innováció már rég nem az erősségük), úgyhogy újabb nemzeti konzultációt indítanak arról, hogy mi legyen a nyitással. Hogy érezzék a mimagyarok: őket emberszámba veszik, számít a véleményük, semmi nem történik ebben az országban, amit ők nem akarnak. Tehát a nagyember fél 8 és 8 között előadja, hogy azért olyan a járvány elleni védekezés, amilyen, mert a magyaremberek ezt akarták, úgyhogy a nyitás menetrendjéről is ők, a magyaremberek fognak dönteni. Ehhez képest két órával később a Gulyás nevű alászolgája kiáll a mikrofon elé és közli, hogy ők, a kétharmadukkal már eldöntötték, hogy szakaszos nyitást szeretnének, két ütemben: március elsejétől és április elejétől részleges nyitásra kerülhet sor. A kérdés az, hogy mi a francról konzultálnak akkor a pórnéppel, ha már úgyis megvan a terv? Akkor jó...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.