2021. február 6., szombat

MÉSZÁROS ÁSVÁNYVÍZ-CÉGET VETT AQUA LORENZO NÉVEN, SZÍJJ LÁSZLÓ PEDIG EGY BETONGYÁRAT

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2021.02.05.


Telex: Mészáros Lőrinc lehet az új ásványvízkirály: színre lép az Aqua Lorenzo


A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte azt, hogy az felcsúti milliárdos tulajdonában lévő, olaszos hangzású, ám egyértelműen a tulajdonos nevére utaló Aqua Lorenzo Kft. megvegye az Aquarius-Aqua Kft.-t. Utóbbi az ország legnagyobb ásványvízgyártó üzeme volt egykoron: az albertirsai üzem főleg az alsó kategóriás ásványvizek piacán volt erős, de energiaitalt és üdítőt is gyártott, ám a tulajdonos áfacsalási ügye után az elmúlt években eljelentéktelenedett, 2019 végén csődvédelmet kért.

Hvg.hu: A külügyminisztérium eddig nem adott el egy lélegeztetőgépet sem

16 ezer gép érkezett az országba, amelynek csak a töredékét használják, ezért felmerült, hogy majd külföldön értékesítik őket. Azt nem tudni, hogy a tervek szerint mennyit akarnak eladni, mely típustól szabadulnának és milyen áron, azt viszont igen, hogy a törekvés egyelőre nullán áll, a Transparency International adatigénylésére a külügyminisztérium ugyanis azt írta, hogy “a tárgyalások jelenleg is zajlanak, e tárgykörben közérdekű adat nem keletkezett”.

444: A kormány azonnali hatállyal átalakította a közbeszerzési szakértői piacot


Bizonyos nagy értékű, vagy uniós forrásokat érintő közbeszerzéseket lebonyolító szervezeteknek független, akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat kell felkérniük. Egy friss, február 2-án megjelent kormányrendelet-módosítás teljesen felborította a közbeszerzési szakértői piacot, a jövőben az erre kötelezettek csak olyanokkal szerződhetnek, akikkel előzetesen az állam központosított keretszerződést kötött.

Mfor.hu: Szíjj László megvette Debrecen legnagyobb betongyárát is


Szíjj László milliárdos üzletember cégei felvásárolták azt a debreceni építőipari társaságot, amellyel eddig riválisok voltak a BMW-gyárhoz kapcsolódó infrastruktúrafejlesztési közbeszerzéseken. A vevő a 184,4 milliárd forintos becsült vagyonnal rendelkező Szíjj László három cége – Duna Aszfalt Zrt., Hódaszfalt Zrt. és Hódút Freeway Kft. -, a megvett cégek pedig konkrétan a Nagymester Mélyépítési Kft. és a Nagymester Kereskedőház Kft.

Magyar Hang: Legalább 79 tehene van Tiborcznak

Az egyébként elegáns budai kerületben élő őstermelő, Tiborcz István is élt tavaly a járvány miatt nehéz helyzetbe került szarvasmarha-tartó gazdákat segítő Válságkezelő Program nyújtotta lehetőséggel, és kapott 316 000 ezer forintot. Mivel a szabályok szerint egy anyatehén után maximum 4 ezer forintot lehetett igényelni, bizton állíthatjuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vejének legalább 79 tehene van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.