2021. február 6., szombat

BUDAPESTEN AZ UTCA LETT AZ ÚJ KOCSMA

TELEX
Szerző: TENCZER GÁBOR
2021.02.06.


Jogszabály szerint nem lehet alkoholt fogyasztani szórakozó- és vendéglátóhelyen Magyarországon a koronavírusjárvány idején. Ez egy elég egyértelmű szabály, amelyet a vendéglátósok be is tartanak. De azzal már nehezen tudnak mit kezdeni, hogy számos helyen azért láthatóan vágynak az emberek a péntek esti szórakozásra, így az utcán alakulnak ki spontán italozások.


A Központ nevű népszerű fővárosi vendéglátóhelyet a napokban 60 napra bezárták, mert elvitelre kiszolgálta az embereket a járvány idején, és a járvány idején szokatlanul nagynak számító tömegjelenet alakult ki a hely előtt. Péntek esti körképünk alapján nem ez az egyetlen pontja a városnak, ahol az emberek spontán összesereglenek. Megnéztük, hogy működik az utcai kiszolgálás.

Budán a Móricz Zsigmond körtér általában az alap kiindulóhely, ha valaki jól akarja érezni magát. Délután öt óra körül a téren az Alapozó nevű búfelejtő környékén már gyülekeznek a magányos emberek. A pult mögül kapható bor, sör, rövid, ami kell. Egy idő után már mindenki elég jól érzi magát, kivéve a hely biztonsági őrét, akinek nem tetszik, hogy fotósunk közterületen végzi a dolgát. Jobb lesz tovább állni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.