2021. február 2., kedd

AZ ELLENZÉKNEK NINCS KÖZE AZ ORSZÁGHOZ, EZT JELENTI ORBÁNÉK PARLAMENTI TÁVOLMARADÁSA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.02.02.


Orbán Viktor nem oszt lapot az ellenzéknek, Magyarországot ő elfoglalta, kisajátította és sajátjaként kezeli. Tulajdonának tekinti nemcsak az államhatalmat, hanem az egész országot, s a benne élő embereket is. Semmibe veszi a választói akaratot, az általa hamisított, eltorzított választás eredményét és a Magyar Országgyűlést is, ami kizárólag formálisan működik, mint minden más jogállami kellék az országban. Ez az üzenete annak, hogy – a korábbiakhoz hasonlóan – a Fidesz-KDNP “bojkottálta” a koronavírus-járvány miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülést, és nem vett részt azon.

Ez azt jelenti, hogy az ország másik fele által megválasztott parlamenti képviselőknek, pártoknak nincs közük az országhoz, nincs joguk beleszólni abba, hogy Magyarországon mi történik az emberekkel, mi lesz a fertőzöttekkel, az oltásokkal, az adófizetők pénzével. Mindez Orbán Viktor magánügye, amihez senkinek semmi köze. A törvényes állami működésnek nyoma sincs, még a látszatát sem tartják fenn annak, hogy ez egy ország és egy állam. Ez Orbán Viktor magánvállalkozása, Magyarország az ő tulajdona és azt tesz vele, amit akar.

Ezért ne nyissunk vitát, elvtársak, arról, hogy a NER diktatúra vagy sem. Ahol minden döntést egy ember (és az általa erre felhatalmazottak) hozhatnak meg, amit senki nem kontrollálhat, nem ellenőrizhet, nem írhat felül, még a törvények sem, a formálisan létező parlament sem, ott diktatúra működik. Magyarország “államformája” fasiszta diktatúra. Ha jelen esetben lehet egyáltalán államról beszélni. Magyarországon nem egy állam működik, hanem egy üzleti magánvállalkozás, amelyet Orbán Viktor (és családja) vezet. Nevezhetjük maffiának is, amely elfoglalta a magyar állam helyét.

Hogy ez mégis államnak látszik, azért első számú felelősség azt az ellenzéket terheli, amely minden jogfosztás ellenére fenntartja ennek hamis látszatát. Ezt a maffiát, amely a magyar államot elfoglalta, nekik kellene bojkottálniuk, nem pedig megengedni azt, hogy Orbán “bojkottálja” őket. Ez valójában nem is bojkott, hanem semmibevétel: annak a valóságos helyzetnek a kinyilvánítása, hogy az ellenzék nem létező valóság, mert semmivel nem rendelkezik, ami egy politikai rendszerben egy ellenzéket megillet.

A hamis látszat fenntartása érdekében eltartja őket Orbán és megengedte, hogy maguk között morgolódjanak egy kicsit, aminek semmiféle relevanciája nincsen. Az itt elhangzó beszédek arról tanúskodtak, hogy a jelenlevők nincsenek tisztában a tényleges helyzettel és a szerepükkel, vagy szándékosan nem vesznek róla tudomást, illetve leplezik azt. Elhangzott például, hogy „a gazdaságvédelemre szánt pénzek 76 százalékát ellopta a kormány. Ezek a pénzek a Fidesz oligarchiához vándoroltak”. Ez tévedés. Nincs kormány. Egy bűnszervezet van, amely a befolyt hasznának 76 százalékát zsebre tette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.