2021. február 2., kedd

NEM KÉNE ANNYIT HÁBORÚZNI – HATÉVES LETT A FODOR JÁNOS VEZETTE RÁDIÓ BÉZS

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2021.02.02.


A hajdan közismert és népszerű rádiós-tévés szerkesztő-riporter bő fél évtizede az internetes rádiózásban találta meg a béke szigetét. A Rádió Bézs elmúlt hat évéről kérdeztük Fodor Jánost.

Rendhagyó, 12 órás maratoni műsorral jelentkeznek a mai évfordulón. Az első kérdés talán szokatlan, de gyakorlatiasnak szánt: egy női adót miért egy férfi irányít?

– Menet közben – bár nem mondanám, hogy nemet váltott, de – nagyon hamar kiderült, hogy ez a rádió mindenkinek szól. Bár többségben vannak a női hallgatók, de a filozófiánk az volt, azt gondoltam, hogy végre nem háborúskodni kellene, nem a kardot kellene előrángatni, mivel a férfiember sajnos hajlamos állandóan hadakozni, hanem inkább a női kompromisszumokra kellene hallgatni. Nők nélkül már nem megy ennek a világnak a megváltoztatása.

Sőt, szerintem csak úgy érhető el, de ez egy Önt igazoló személyes vélemény. A bézs színét ismerjük – milyen a bézs „hangja”?

– Erre mondhatnám, ami a szlogenünkből is ismert, hogy a lágy hangok vonala, de mind zenei kínálatában, mind hangvételében nem egy kiabálós műfaj a miénk. Nem megyünk bele meccsekbe, nem mondunk híreket, pártpolitikával egyáltalán nem foglalkozunk. Hogy ez jó vagy sem, a hallgató dönti el.

Megelőzött, ezt is kérdezni akartam, hogy a régebből ismert közéleti affinitását miként sikerül ilyen észrevétlenül elsimítani a Bézs struktúráján?

– Talán mert rájöttem arra, hogy itt együtt kell élnünk. Ez az ország olyan végletesen megosztott, hogy nem a különbözőségeket kell keresni, hanem amiben egyet tudunk érteni. ..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.