2021. március 16., kedd

CÉLEGYENESBEN A KÁOSZKORMÁNYZÁS, MÁR MINDEN AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKON MÚLIK

JELEN.MEDIA
Szerző: SZABÓ BRIGITTA
2021.03.16.


AZ MOST MÁR TELJESEN BIZONYOSAN LÁTSZIK, HOGY A KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS SIKERE NEM AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKON FOG MÚLNI. EZT BIZONYÍTJA, HOGY A FÉLRESIKERÜLT BÉRRENDEZÉSI FOLYAMAT ÉS AZ ÚJ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLATI JOGVISZONY MIATTI ELÉGEDETLENSÉG KÖZEPETTE ÉS A FELMONDÁSOK ELLENÉRE IS FESZÍTETT MUNKA FOLYIK A KÓRHÁZAKBAN. AHOGY AZ IS, HOGY A MAGÁNEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK AZ ŐKET VÁRATLANUL ÉRT, VELÜK NEM EGYEZTETETT, A SZEMÉLYZETÜK ÉS AZ INFRASTRUKTÚRÁJUK ALKALMANKÉNTI ÁTVÉTELÉRŐL SZÓLÓ JOGSZABÁLYRA IGENT MONDTAK. ÉS BÁR A KORMÁNYZATI INFORMATIKAI RENDSZER ÖSSZEOMLOTT, MÉGIS OLTOTTAK AZ ORVOSOK A MÚLT HÉTVÉGÉN.

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-üzenetben mondott köszönetet sok tízezer orvosnak, háziorvosnak, ápolónőnek, betegszállítónak, államigazgatásban dolgozónak, rendőrnek és katonának, egyszóval mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy eddig több mint 1,27 millió ember kaphatta meg a koronavírus elleni védőoltást, amivel szerinte messze az európai uniós átlag fölött van Magyarország. Megelőz például olyan „komoly, tekintélyes” országokat is, mint Németország és Ausztria. A kormányfő azt mondta, hogy reményei szerint nálunk gyorsabban és hatékonyabban fognak oltani, mint a legtöbb európai uniós országban. „A helyzet nem könnyű, de most már a célegyenesben vagyunk. Tartsunk össze a következő hetekben és akkor sikerülni fog, együtt sikerülni fog" – mondta a kormányfő.

Tényleg jár a köszönet, mert ez a sok tízezer ember minden körülmények között – gyakran épp azok ellenére – teszi a dolgát. Köztük például a múlt hétvégén az oltópontokon az orvosok és a nővérek, valamint a berendelt rezidensek, az orvostanhallgatók. Vagyis azok, akiknek tulajdonképpen ott sem kellett volna lenniük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.