2021. március 10., szerda

COVID-JÁRVÁNY: MI IS LESZ ITT KÉT HÉT MÚLVA?

24.HU
Szerző: BIHARI DÁNIEL
2021.03.10.


Két hét múlva érzékelhetjük a védelmi intézkedések hatását, akkor indulhat el lefelé a járványgörbe, a halálozások száma pedig négy-öt hét múlva érhet a csúcsra. Minél nagyobb az új variánsok aránya, annál rosszabb a helyzet, és nagyon kell figyelni arra, hogy az oltottak se vegyüljenek senkivel, mert abból óriási baj lehet.

Dühöng az új koronavírus Magyarországon, a napi új fertőzöttek száma közelíti a hétezer főt, március 8-án életbe léptek a szigorított védelmi intézkedések, egyelőre két hétre, azaz március 22-ig. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta, a járványügyi védekezés legnehezebb hetei jönnek, Müller Cecília pedig arról beszélt, hogy a vírus exponenciális ütemben terjed. Nem túlzás azt mondani, a járvány jelenlegi szakaszában csupa rossz hír érkezik.

Ebben a helyzetben a kontaktszámok minimalizálása és a vakcinázás felpörgetése mindannyiunk elemi érdeke – előbbit szolgálják a korlátozások is. A 24.hu virológus szakemberek segítségét kérte abban, hogy:

- miért két hétre szólnak a szigorítások, mi lesz itt két hét múlva?

- Mi okozza a fertőzés soha nem látott ütemű terjedését?

- Miért mondhatjuk (két szempontból is), hogy ördögi körbe kerültünk, vagy ha jobban tetszik: versenyfutás kezdődött az idővel és a vírussal?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.