2021. március 10., szerda

A FELCSÚTI FOCIPARADICSOM NEM SZABÁLYOS KÖRÜLMÉNYEK KÖZT JUTOTT HOZZÁ EGYETLEN MUNKANAP ALATT HÁROMMILLIÁRD FORINT TAO-TÁMOGATÁSHOZ

444.HU
Szerző: JÁVOR BENCE
2021.03.10.


2020 márciusában a Magyar Labdarúgó Szövetség jóváhagyta, hogy Orbán Viktor felcsúti fociakadémiája összesen további 3,28 milliárd forint tao-támogatást használhasson fel a megelőző három évben – 2017, 2018, 2019 – benyújtott tao-programjára, nullára csökkentve azok fennmaradó önrészét.


3,28 milliárd forint annyi, mint Körmend városának éves költségvetése. Amikor ilyen összegekről van szó, minimális elvárás volna, hogy a Csányi Sándor vezette szövetség a szabályosság látszatára ügyelve intézze a dolgokat. Hogy legalább úgy tegyenek, mintha felelősen bánnának a pénzzel, tekintettel a sportág és a köz érdekeire. Az MLSZ eljárása ehhez képest egészen rendhagyó volt.

Főbb problémák a Felcsút intenzitásnövelő támogatásával:

- Az ország leggazdagabb sportszervezete egy olyan újfatja taózási lehetőséggel élhetett, amit kifejezetten a szegényebb csapatok esélyegyenlőségére hivatkozva iktattak törvénybe.

- Egyetlen nap alatt, hivatali ügymenetben hoztak végleges döntést olyan programmódosításokról, amelyekről elsőként az MLSZ Elnökségének kellett volna döntenie.

- A Felcsút szinte a teljes összeghez hozzájuthatott még azelőtt, hogy az MLSZ Elnöksége döntött volna a 2020 előtt kezdett beruházásokra jutó éves sportági tao-támogatási keret felosztásáról.

- A kérelmek jóváhagyását és a támogatás kiadását két minisztériumnak is törvényes feladata lett volna előzetesen véleményezni, amire a jelek szerint nem került sor.

A gyanúsan kaotikus történetről annak idején írtunk részletesen egy feltáró jellegű cikkben. Az MLSZ-szel folytatott adatkérési huzavona igen fontos tanulságairól viszont eddig még nem volt módunk beszámolni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.