2021. március 10., szerda

REJTÉLYES FEHÉR PERMET BORÍTJA GARANCSIÉK TIHANYI KASTÉLYÁNAK PUSZTULÓ FÁIT

TELEX
Szerző: TENCZER GÁBOR
2021.03.09.


Óriási sztorinak tűnő bejelentést dobott az olvasói levelesláda a napokban, volt benne Csányi, Garancsi, Tihany, főhercegi kastély, klórmésszel lefújt, a panoráma útjában álló jegenyefák. A helyszínen azonban kiderült: nem mind mész, ami fehérlik.


Oknyomozó riport! Tihanyban a József főherceg kastélyánál, ami jelenleg Garancsihoz és Csányihoz tartozik, hatalmas természet pusztítás zajlik

- írta olvasónk a napokban. Mint hozzátette, valaki úgy próbálja elpusztítani a parti jegenyefákat, hogy tetőtől talpig lefújta klórmésszel őket. Az okot is megtippelte: „nincs mese, kell nekik az új szállodához a panoráma”.

A feltevés saját tapasztaláson alapult, mert mint olvasónk írta, a tihanyi hajóállomásról jól látszik, hogy a telken álló, partmenti fák mintha deresek lennének, fehérlenek a mésztől. Hozzátette, hogy megnézte közelebbről is, és valóban mésszel vannak lefújva.

Mint a település honlapján írják, a mintegy két hektáros parkban álló gyönyörű épület 1924-25-ben épült, valamikor Habsburg József főherceg nyaralókastélya volt.

Az épület a rendszerváltásig pártüdülőként is funkcionált, később 2006-ban a CD Hungary cégcsoport, majd azon belül is a CDHT Hotel Projekt Kft birtokába került. A kft az A8 Palace Hotel Zrt.-én keresztül Csányi Sándor OTP-vezér, Hernádi Zsolt Mol-vezér és Garancsi István újdonsült kaszinókirály tulajdonában van, írta február elején a Forbes.hu az előkészületekre kiírt pályázat megjelenése után. Így az is érthető, hogy a Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel projektre a kormány összesen 11,5 milliárd forint támogatást ad. Az olvasói levélben emlegetett tulajdonosi háttér és beruházási terv eszerint stimmelt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.