2021. április 14., szerda

ÁSZ-ELNÖK: ILYEN SZÉLES ÉS AKTÍV KÖZPÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSI RENDSZER AZ EU-BAN IS RITKA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2021.04.13.


Van ez a Domokos László nevű ember, aki 2010-ben Fidesz-tagból és fideszes országgyűlési képviselőből lett az Állami Számvevőszék elnöke, és mivel akkor lemondott minden politikai tisztségéről, azóta kikéri magának, hogy ő független. Az egyetlen dolog, ami az embernek eszébe jut róla, hogy ebbéli funkciójában az elmúlt tizenegy évben végigszívatta az összes ellenzéki pártot, egytől egyik talált mindegyiknél kisebb vagy nagyobb közpénzfelhasználási rendellenességet, egyedül a Fidesz-KDNP esetében nem volt soha semmi probléma a közpénzek felhasználásával. Innen is lehet tudni, hogy Domokos tényleg független. Körülbelül annyira, mint Matolcsy György, Parragh László, Polt Péter vagy éppen Karas Monika.

Tavaly áprilisban, amikor már körvonalazódott, hogy a járvány miatt egy rakás ember önhibáján kívül munka nélkül marad, és családok megélhetése kerül tömegesen veszélybe, emberünk azzal verekedte be magát a hírekbe, hogy a pénzügyi tudatosság alapjairól tartott kiselőadást a magyar családoknak. Nem azt mondta, mint Parragh, hogy annyi ember ment tönkre, hogy ezzel egyszerűen nem tudnak mit kezdeni, hanem takarékosságra és tartalékolásra intette a magyarokat:

A pénzügyi egyensúly eléréséhez arra kell figyelni, hogy a család kevesebbet költsön a bevételénél, a különbözetet pedig mindig tegye félre. (…) minden családban a költségvetés tervezésére, kontrolljára és végrehajtására ki kellene nevezni a pénzügyminisztert, aki rendszeresen átnézi a számlákat és meghúzza a kiadásokat.

Arról nem okoskodott az ÁSZ honlapján, hogy akinek mondjuk a lakhatás, a törlesztőrészletek, az élelmiszer, illetve a gyógyszer kifizetése elviszi a teljes havi bevételét, az miről mondjon le, min spóroljon, és mire költsön kevesebbet, és miből spóroljon, vagy akinek semmilyen bevétele nem maradt, az hogyan ossza be a semmit, de ez nyilván mindenkinek a magánügye, ami rohadtul nem az Állami Számvevőszék elnökére tartozik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.