2021. április 14., szerda

SZINTE MÁR AZ ÖSSZES KÍNAI VAKCINÁT BEADTÁK MAGYARORSZÁGON

G7.HU
Szerző: VÁCZI ISTVÁN
2021.04.14.


Frissültek a magyar oltási program adatai az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ oldalán, így látható az is, hogy áll az egyes vakcinák felhasználása, amiről az operatív törzs nem szolgáltat adatot.

Igaz, a helyzet megítélését nem könnyíti meg, hogy az ECDC oldalán lévő oltási számok nem szoktak tökéletesen passzolni a napi magyar jelentésekhez, mindenesetre az összesen beadott oltások száma – mindössze tízezres különbséggel – a hétfő reggeli jelentéshez áll legközelebb. Vagyis az alábbi adatok alapvetően az oltási program múlt hét végi állapotát mutatják.

Mielőtt az egyes vakcinákra rátérnénk, érdemes megemlíteni, hogy összesen a felhasználható oltások 85,9 százalékát adták be Magyarországon, ami uniós szinten sem számít rossz teljesítménynek. Ennél nyolc ország adata magasabb, de jelentősebben* csak Ausztria (92,9 százalék), Spanyolország (97,3) és Litvánia (100) van előttünk. Ez főleg annak fényében számít jónak, hogy – a keleti vakcináknak köszönhetően – idehaza lakosságarányosan jóval több oltást kell beadni ahhoz, hogy elérjük az említett arányt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.