2021. április 1., csütörtök

EGÉSZSÉGÜGY A PRÉS ALATT

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2021.03.30.


Az autódnál sem akkor jönnek elő a hibák, amikor alacsony terheléssel használod, az akkumulátorod is télen adja meg magát, a kuplung is a lakhelyedtől távol, a nyári családi kirándulás során kezd el csúszni, a kapcsolataid is akkor romlanak el, amikor egyéb életviteli - munkahelyi, egészségügyi problémáid támadnak.
Szóval, a terhelés nem tesz jót semmi olyannak, ami valamilyen oknál fogva nem működik tökéletesen.
Ami azt illeti, a magyar egészségügynek sem tesz jót, hogy a járvány csúcsra járatja, és ebben az a borzasztó, hogy az ostor azokon csattan, akik már évtizedek óta a hátukon cipelik ezt a rendszert.
Viselik az aktuális hatalom ötleteléseiből - manapság csillapíthatatlan pénzéhségéből - származó terheit, a fejetlenséget, a nyunyókákat, a szenilis, koszoskörmű, de küldetéstudatos professzorokat, a politikusok gátlástalanságát.
És azt is, hogy a szavukat gyakorlatilag semmibe veszik, leinasozzák őket, jóllehet iskolai végzettségét tekintve az az ember, aki egy hályogkovács magabiztosságával veri szét a még úgy-ahogy működő rendszereket is, saját terminológiája szerint maga is inasnak számít, saját tanult szakmájában is.
Persze lehet, hogy titkon elvégezte a Fagin - egyetemet is, mely a Twist Olivérből közismert tudományokban ad jártasságot...
A szakdolgozók, meg a technikai személyzet is áldozata ennek a helyzetnek, aki pedig ezt nem hiszi, menjen el egy Covid-osztályra takarítónőnek, vagy adminisztrátornak egy felvételi triázs mellé, hamar megtapasztalhatja azt a hihetetlen nyomást, mely fizikailag-pszichikailag egy egészségügyi dolgozón van napjainkban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.