2021. április 1., csütörtök

258 EMBER HALT MEG AZ ELMÚLT EGY NAPBAN KORONAVÍRUSBAN, 1512-EN VANNAK LÉLEGEZTETŐGÉPEN

TELEX
Szerző: CSEKE BALÁZS
2021.04.01.


Napi új fertőzöttek száma: 
9288 (az előző napihoz képest +2588)

Napi új halálos áldozatok száma: 
258 (az előző napihoz képest -44)

Kórházi ellátást igénylők száma: 
12 062 (az előző napihoz képest -284)

Lélegeztetőgépre szorulók száma: 
1512 (az előző napihoz képest +20)

Napi mintavételek száma: 
40 444 (az előző napihoz képest +7690)

Első dózissal oltottak száma: 
2 065 948

Ebből második dózissal is beoltottak száma: 
787 207

A gyógyultak száma folyamatosan nő, 
jelenleg 410 565 főnél tartunk, 

közben viszont az aktív fertőzöttek száma 
230 161 főre emelkedett 
– írják a kormányzati oldalon.

Szerdán minden korábbinál rosszabb napi halálozási statisztikákat közöltek, összesen 302-en haltak meg.

Orbán Viktor este interjút adott közmédiában, amelyben arról beszélt, hogy már csak két-három nehéz hét van hátra, de már a győzelem kapujában állunk. Arra a kérdésre, hogy nincs-e rossz optikája annak, hogy ilyen járványhelyzetben a nyitási stratégiáról beszélnek, Orbán azt mondta, hogy szerinte fontos, hogy az emberek tudják, mire számíthatnak, el tudják tervezni az újraindítást, és a szülőknek is tudniuk kell, meddig kell otthon lenni a gyerekekkel.

A kórházi kapacitásokról pedig azt mondta, hogy átcsoportosításokkal megoldható a helyzet és a technikai feltételek is adottak, az átcsoportosításokra egyébként megvan a lehetősége a kórházak vezetőinek, mondta. Orbán úgy látja, hogy emberfeletti munka árán, de működni fognak a kórházak.

Kutya kötelessége mindenkinek egyéni szinten megtenni mindent azért, hogy ne terheljük tovább az egészségügyi ellátórendszert – fogalmazott Müller Cecília az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. Beszámolt egy nemrég készített elemzésről is, amely szerint az idősotthonokban jelentősen csökkent a koronavírus-járvány terjedése az oltásoknak köszönhetően. Összességében azonban 38 százalékkal magasabb a fertőzöttek száma Magyarországon a harmadik hullámban, mint a másodikban.

Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének elnöke pedig arról beszélt szerdán az ATV-ben, hogy a háziorvosok a héten már megkapták a praxisukhoz tartozó összes oltásra regisztrált páciens névsorát, és mostantól maguk dönthetik el, hogyan osztják be az oltásra váró betegeket...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.