2021. május 28., péntek

COVID-ÉTTEREM: VIDÉKEN MINTHA MI SEM TÖRTÉNT VOLNA, BUDAPEST TELJES CSŐD

MFOR.HU
Szerző: VÉG MÁRTON
2021.05.28.


Nagyon vegyes a kép arról, hogy mennyire viselte meg az egyes éttermeket tavaly a koronavírus-járvány miatti leállás. A balatonszemesi Kistücsök például szép nyereséggel zárt és állami támogatást is kapott, míg például a budapesti Kárpátia közel 150 év után bezárt, és nem kapott kormányzati segítséget.


Még április közepén jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, akkor kinyithatnak a kerthelyiségek és teraszok. Ez április végére meg is lett, így kinyithatott például a balatonszemesi Kistücsök étterem, ahol a legutóbbi hétvégi ajánlat mangalica pofahús volt szemesi zöld spárgával és paszternák krémmel.

Számos étterem azonban még mindig zárva van, és olyan is bőven akad, amelyik soha többet nem nyit ki. Ilyen lehet például a budapesti Kárpátia étterem a Ferenciek terénél. Most ennek a két étteremnek a 2020-as céges beszámolóját néztük meg. A különbség ég és föld, így talán jól leképezi, hogy mi is történt a budapesti és a vidéki éttermekkel a koronavírus-járvány hónapjai alatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.