2021. június 24., csütörtök

SAJÁT LÁBON FORGÓ PALOTA – FELTÁRTUK A HATVANPUSZTAI ORBÁN-URADALOM TITKAIT

HVG360
Szerzők: OROSZI BABETT, GERGELY MÁRTON
2021.06.24.


Orbán Viktor azt reméli, a szerény körülmények közt élő miniszterelnök imázsával 2022-ben választást tud nyerni. Amilyen serényen dolgozik ezen a Fidesz kommunikációs stábja, úgy sürögnek az építőmunkások a kormányfő valódi arcát mutató hatvanpusztai birtokon. A főhercegi majorság – sokmilliárdos beruházást követően – a nyáron elnyeri végső formáját.

Egyetlen részlet sem kerüli el a beruházó figyelmét. Hiába újult meg tíz éve elsőként a hatvanpusztai majorság valaha tiszti lakként szolgáló épülete, ezekben a hetekben a tetőfedők visszabontották a még mindig makulátlan cserepeket. A közelmúltban ugyanis szanálták a cselédlakot, a két egykori juhakol helyén pedig hatalmas, új épületszárnyat húztak fel. A 2011-ben, még szerényebb léptékű felújítás keretében felrakott cserepet nyilván azért kell lecserélni, hogy a projekt végén a teljes birtok egységes képet mutasson.

Augusztusra itt minden csillogni-villogni fog, készen arra, hogy a majorság belső terei is új életre keljenek az Orbán család elképzelései szerint – és úgy hírlik, rendkívül részletgazdag elvárásokat fogalmaztak meg a kivitelezőnek. Az állítólagos határidőről már hónapokkal ezelőtt értesült a HVG. Azt pletykálták ugyanis a kormányfő rokonságára rálátó szomszédok Felcsúton, hogy a hatvanpusztai beruházó elvárja: a belsőépítészeti munkákat leszámítva legyen minden kész, mielőtt beköszöntene az ősz. Egészen pontosan: a választási kampány. A terület ugyanis közvetlenül az Orbán család kezén van, a beruházást firtató kérdések esetén nehezen lehet „üzleti ügyekre” vagy „nemzeti tőkésekre” hivatkozni. Kész válaszok helyett 

"abban bíznak Orbánék, hogy a szavazásig majd csak elülnek a milliárdos építkezés által keltett hullámok"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.