2021. július 13., kedd

KUNCZE GÁBOR: „HA ORBÁN ELMEGY, A GYŰLÖLET ITT MARAD VELÜNK”

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2021.07.12.


A nepszava.hu szombati beszámolója szerint egy szakmájában elismert baranyai rendőr az alábbi bejegyzésben tette közkinccsé a véleményét: „Megkérem az RTL-t, hogy indítson egy külön BUZI csatornát, és ezt a sok retket ott mutogassa annak, aki kíváncsi rá!” A volt belügyminiszter szerint az eset pontosan leképzi a hétköznapok orbáni gyűlöletpolitikáját.


Az idézett cikkben az is szerepelt, hogy bár a bejegyzést a közösségi elvek megsértése miatt törölte a világháló, az „elkövető” rendőr felháborodva rákontrázott egy utánlövéssel, hogy a „buzi” szót már leírni sem lehet, mert rögtön törlik. Ezt követően kikérték az illetékes Baranya Megyei Rendőrkapitányság véleményét a történtekről, ahonnan az alábbi távolságtartó válaszban közölték, bár nem értenek egyet az idézett szöveggel, de magánvéleményt fogalmazott meg a rendőr, tessék továbbhaladni:

A poszt írója magánvéleményt fogalmazott meg, azt nem hivatalos eljárásban, nem rendőrként tette. A poszt indítékáról, illetve valódi szándékáról nincs tudomásunk. A magánvélemény stílusa és modora a rendőrség szemléletével nem összeegyeztethető, az ilyen jellegű megfogalmazásoktól a rendőrség határozottan elhatárolja magát. A rendőrök médiában való szereplését norma szabályozza, az engedélyhez kötött. Az ebben foglaltakat a poszt írója nem sértette meg, ettől függetlenül a rendőrség folyamatosan felhívja az állomány figyelmét arra, hogy a saját személyén keresztül az egész testület megítélését befolyásolja. A közlés magánvélemény, erre való tekintettel rendőrség azt nem kommentálja.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.