2021. július 13., kedd

134 ÉVES VÁSÁRCSARNOKOT HAJTOGAT VENDÉGLÁTÓS ÉRDEKKÖRÖK TÉRDE ALÁ A POLITIKA A BULINEGYEDBEN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: SARKADI NAGY MÁRTON
2021.07.12.


A Klauzál téri vásárcsarnok beruházói gasztropiacot ígérnek, a helyiek újabb turistaitató hodálytól tartanak, a piacosok Szini Béla vállalkozótól és embereitől félnek. A kétmillliárdból felújított piacra ácsingózó vendéglátós érdekkörök diadalútja nagykoalíciós támogatásról árulkodik. Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester most bérleti szerződésbe csomagolt beruházási szerződéssel cselezné ki a közbeszerzési törvényt, és így játszaná át a vásárcsarnoki piacos helyek bérleti jogait egy, a közeli Instant-Fogas-komplexumhoz kapcsolódó érdekkörnek.

A Klauzál téri nagyvásárcsarnok bejáratától közvetlenül balra fekszik egy baljósan üres ingatlan. Korábban egy szerb étterem működött itt, azóta állítólag tulajdonost váltott a hely. A cégért levakarták, a placcot kipakolták: ha az ember besandít az ablakon, elsősorban nagy ürességet, valamint csupasz vasakat és mennyezetről lelógó zsinórokat láthat.

Ide terelte össze Szini Béla vendéglátós vállalkozó a Klauzál téri piac több bérlőjét másfél hete, szerdán este hat órára. A bérlőket egy közvetítő telefonon hívta a találkára, ahol Szini egy másik vállalkozó társaságában jelent meg. Szininek nagy tervei vannak az ingatlannal, a piaci boltosok és kofák közül azonban nem mindenki szeretne úgy táncolni, ahogy a vállalkozó fütyül. Aznap, szerdán több bérlő borítékba zárt levelet adott fel az erzsébetvárosi polgármesternek, Niedermüller Péternek és a jegyzőnek címezve – ebben a piacosok azt kérték a kerületi vezetéstől, hogy ne engedjenek Sziniék terveinek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.