2021. július 14., szerda

A SZPUTNYIK TELJESÍTETT A LEGJOBBAN, A SINOPHARM A LEGROSSZABBUL A SEMMELWEIS EGYETEM ELLENANYAGTESZTJÉN

QUBIT
Szerző: QUBIT.HU
2021.07.14.


1195 beoltott személyen vizsgálta meg a Semmelweis Egyetem, hogy a koronavírus elleni vakcinák után hogyan áll szervezetükben az ellenanyagok szintje. A június 15-én meghirdetett vizsgálatra olyanok jelentkezését várták, akik korábban magánúton negatív ellenanyagtesztet kaptak, hiába oltatták be magukat már két adaggal.

Az egyetem szerdán közölte a vizsgálatok eredményeit: az esetek 88 százalékában pozitív eredményt adott a Roche cég SARS-CoV-2 vírus S protein RBD doménnal (vagyis a vírus terjedéséért felelős fehérjével) szembeni antitestek kimutatására szolgáló tesztje azoknál, akik egy korábbi antitestvizsgálat negatív eredményével érkeztek az egyetemre.

Mint írták, azért tartották fontosnak ellenanyagtesztekkel megvizsgálni a kérdést, mert a közvéleményt erősen foglalkoztatja ez a téma, és „az eltérő érzékenységű ellenanyagtesztek bizonytalanságérzést okozhatnak”. Az egyetem által elvégzett vizsgálatokon a pozitív eredmények aránya alapján mind az öt kétdózisú vakcina hatásosan ki tudja váltani az ellenanyag-termelést.

A korábban negatívnak mért résztvevők 88 százalékánál találtak ellenanyagot

A Semmelweis Egyetem 1195 vérvételt végzett el a vizsgálat során, olyan személyeknél, akiknek volt megelőző negatív teszteredménye. A korábban negatívnak mért személyek 88 százaléka az egyetem mérésében pozitívnak mutatkozott, azaz van kimutatható és elegendő szintű vírus ellenes ellenanyaga...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.