2021. augusztus 5., csütörtök

"AMIKOR ÚJRA NŐ A FERTŐZÉSES ESETEK SZÁMA, NEM KORLÁTOZÁSOK NÉLKÜLI TÖMEGRENDEZVÉNYEKRE VAN SZÜKSÉG"

NÉPSZAVA
Szerző: BODA ANDRÁS
2021.08.05.


Felesleges kockázatot vállal a kormány, amikor félredobja az óvintézkedéseket a nagy rendezvények kedvéért – állítja Falus Ferenc. Ráadásul a harmadik oltási kör lassan pörög fel.

– Amikor újra nő a fertőzéses esetek száma, akkor nem korlátozások nélküli tömegrendezvényekre van szükség, hanem óvintézkedésekre. Ha pedig mindenképp ragaszkodnak a nagy rendezvényekhez, akkor legalább valódi védettséghez és kötelező maszkviseléshez kellene kötni a részvételt. A kormány megint olyan kockázatot vállal, amit nem kellene – mondta lapunknak Falus Ferenc. Az egykori országos tisztifőorvos arra reagált ezzel, hogy a kormány úgy döntött, mentesíti a „veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések” alól az augusztus 20-ához kötődő ötnapos ünnepi eseménysorozatot, továbbá a szeptemberi négyesfogathajtó Európa-bajnokságot, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. 

A szerdán hatályossá vált kormányrendelet alapján nem kérnek majd védettségi igazolványt a résztvevőktől, azaz oltatlan emberek is ott lehetnek az érintett rendezvényeken, amelyeken várhatóan tömegek lesznek. „Európa legnagyobb tűzijátéka”; „A valaha volt legnagyobb szabású ünnep”; „Minden idők legnagyobb szabású Szent István-napi fesztiválja” – többek között így csábítja a kabinet a rendezvényekre az embereket. Az Eucharisztikus Kongresszusra is több tízezer résztvevőt prognosztizálnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.