2021. augusztus 5., csütörtök

SOMOGYI ZOLTÁN: NEM BIZTOS, HOGY PEGASUS-ÜGYBEN MOST A HALLGATÁS ARANYAT ÉR A FIDESZNEK

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.08.05.


Pegasus-ügyben mint a forró krumplit dobálják el maguktól a felelősséget a kormánypárti politikusok, a kormánypárt hozzáállása pedig az egyértelmű hallgatás. Holott, a Pegasus-ügy tisztázása legalább annyira az ő érdekük is lenne – mondja Somogyi Zoltán szociológus. Egyébként nem biztos, hogy most a hallgatás aranyat ér a Fidesznek. Ha az ellenzék ügyes, akkor a hallgatás kifejezetten rosszat tesz a Fidesznek.


- A Pegasus-ügy kirobbanása után Pintér Sándor azt állította, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén minden kérdésre válaszolni fog, a magyarok lehallgatására alkalmazott izraeli kémszoftver ügyében. Mivel a bizottság fideszes tagjai nem jelentek meg, néma maradt. Ezzel akkor egyértelművé tette, hogy van miért aggódnia a Fidesznek?

- Pintér Sándor mindezeket már akkor állította, amikor tudta, hogy a Fidesz nem megy el az ülésre. Tudta tehát, hogy nem kell beszélnie. Ilyen körülmények között vállalta, hogy mindent el fog mondani. Így könnyű, mondhatnánk. A nemzetbiztonsági bizottság arra van, hogy ilyen ügyekben ülésezzen. Az, hogy ezt nem biztosította a Fidesz, nem vállalták, hogy zárt ülésen tisztázzák a Pegasus-ügyet, igen nyugtalanító...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.