2021. augusztus 5., csütörtök

JAJ, MÁR A NYAKUNKON A SULIKEZDÉS! - MÉLYEN A PÉNZTÁRCÁJUKBA KELL NYÚLNIUK A SZÜLŐKNEK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.08.04.


Már megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, beindultak a bolti akciók is. Egy felmérés szerint az általánosiskolás-korú gyermek teljes beiskolázása akár 50 ezer forintba is kerülhet.


Hétfőn megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba – tudatták a kormányzat közösségi oldalán. Mint hangsúlyozták: a diákok az első osztálytól egészen az érettségiig ingyen juthatnak hozzá a tankönyvekhez. A bejegyzéshez fűzött kommentekből azért nem ennyire derűs kép rajzolódik ki, de akinek muszáj, annak lehetősége van megúszni, hogy pénz adjon ki a tankönyvekre. Az iskolaszerekre persze ez nem vonatkozik.

A kereskedelmi láncok ilyentájt beizzítják az akciókat. Ezt a Tesco már július végén megkezdte. Az itteni ajánlatok szeptember 12-éig érvényesek. A füzetek akár 43 százalékos kedvezménnyel 39 forinttól kaphatók. Tollakat, ceruzákat, zsírkrétákat 24-30 százalékos engedménnyel lehet most beszerezni itt. Herlitz iskolatáskát 21 ezer forint helyett most 14490 forintért kínálnak.

A Lidl heti akciósban ajánl most „ergonomikus” sulitáskát mindössze 5555 forintért. Az A5-ös iskolafüzet itt 15 százalékos engedménnyel 33 forint, az A4-es 77 forintot kóstál. Ugyanezek a prémium kategóriában 199, illetve 349 forintba kerülnek. Akciósan kínálnak még persze tollakat, egyéb írószereket és persze sok mást is.

Az Azénpénzem.hu piaci elemzése szerint az idén az Aldi az elsők között, már július elején kezdett akciózásba. A korábbi évek gyakorlata azonban azt mutatja, hogy később pörögnek fel teljesen a kereskedők. Igazán bőséges ajánlattal augusztus 20-a környékén lehet találkozni. Akkor viszont nem árt gyorsan lépni, mert ezek napok alatt el szoktak tűnni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.