2021. szeptember 14., kedd

MIKÉNT A LÁNCHÍD LÁNCAI, ÚGY MI SEM FESZÜLHETÜNK EGYMÁSNAK – EZT IS ÜZENTE FERENC PÁPA

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.09.14.


Miközben Ferenc pápa budapesti villámlátogatása alatt legalább három döbbenetes erejű megnyilvánulása, beszéde volt, „amelyeket – a legnagyobb sajnálatomra – sem a politikai vezetés, sem a püspöki kar nem akart érteni, vagy igyekezett elfelejteni”, maga a körítés, a magyar szervezők által a Hősök terén összegründolt „szégyenteljes és gyalázatos” rendezvény „az augusztus 20-i giccsparádé folytatása volt, amit a vurstli hepajjal falunapi rendezvénnyé degradáltak a teljes ízlésficamról és kvalitáshiányról tanúbizonyságot tett rendezők” – adott gyors véleményt a Hírklikk megkeresésére Gábor György. A vallásfilozófus a szentmise homíliájában, a pápa püspököknek elmondott beszédében és a magyar zsidóság képviselőivel tartott találkozóján elhangzott üzeneteket emelte ki. Mint szavaiból kiderült: a maga részéről nem lepődött meg, a feszültség kódolva volt a pápa, a magyar vezetők és a püspökök között – ennek okai nem újkeletűek.

Mint portálunk is beszámolt róla, Ferenc pápa vasárnapi budapesti villámlátogatásáról rózsaszín ködben született a hivatalos magyar beszámoló. „Több százezren vettek részt az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) budapesti zárómiséjén...a kongresszus programjait felszabadult hangulat uralta...öröm volt látni a pápa mosolygós arcát”.

Valóban ennyire felhőtlen és örömteli volt a látogatás? Mi a valós üzenete? Vajon Ferenc pápát hozzá illő módon fogadta a magyar állam és egyház? A kérdéseinkkel Gábor Györgyöt kerestük meg...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.