2022. január 5., szerda

ELDŐLT, KIK LESZNEK MÁRKI-ZAY PÉTER ÉS AZ ELLENZÉK „BESZÉLŐI FEJEI”

MAGYAR HANG
Szerző: KATONA MARIANN
2022.01.05.


Eldőlt, hogy kik lesznek Márki-Zay Péter, pontosabban az ellenzéki együttműködés kampányában a „beszélő fejek” – értesült a Magyar Hang. Azokat szokták így nevezni, akik egy-egy szakterület kommunikációját viszik, vagyis az adott témában ők képviselik az ellenzék és miniszterelnök-jelöltjük álláspontját. A listát böngészve találni azért meglepetéseket is a névsorban.


Márki-Zay Péter már hetekkel ezelőtt is beszélt róla, hogy elkezdett felállítani egyfajta árnyékkormányt. Nem a leendő minisztereket kell ezalatt érteni, hanem azokat az embereket, akik egy-egy szakterület felelősei lesznek a következő néhány hónapban, az országgyűlési választásokig biztosan. A Magyar Hang értesülései szerint számos témára már ki is választották az illetékeseket, akik az adott kérdés elsődleges kommunikátorai, „beszélő fejei” lesznek.

Lapunk úgy tudja, hogy az önkormányzatiság kérdésében a kiválasztott Wittinghoff Tamás, aki 30 éve Budaörs polgármestere. 2010 óta a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjeként indul és eddig mindig győzött is a helyhatósági voksoláson. Ez már csak azért is jelenthet kisebb meglepetést, hiszen Márki-Zay Péter egyik fő támogatója Karácsony Gergely főpolgármester, aki ugyan még csak másfél éve, de mégis az ország fővárosát vezeti.

Az egészségügy területének kommunikációját elsősorban Komáromi Zoltán fogja vinni, ő a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa, egyébként háziorvos. Forrásaink azt elismerték, hogy a szektor egy részéhez nyilvánvalóan ért, és a megfelelő tapasztalata valamint tudása is megvan, ugyanakkor az egészségügy mégiscsak nagyobb terület annál, mint amennyire a háziorvosok érdemben rálátnak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.