2022. január 11., kedd

INGYENES LAKÁSFELÚJÍTÁS AZ ELLENZÉKTŐL

NÉPSZAVA
Szerző: MARNITZ ISTVÁN
2022.01.11.


A szegények kiemelt támogatását célozza az Egységben Magyarországért múlt héten ismertetett közműprogramja. A párbeszédes Jávor Benedek nevéhez fűződő tanulmány néhány ponton eltér miniszterelnök-jelöltjük elképzeléseitől.

Igazságos zöld átállás címmel társadalmilag is fenntartható környezetvédelmi programot dolgozott ki a Szociális Demokráciáért Intézet, a Megújuló Magyarországért Alapítvány és a Európai Progresszív Tanulmányok Alapítvány segítségével Jávor Benedek párbeszédes képviselő. Az Egységben Magyarországért, vagyis az egyesült ellenzék pártjai, legalábbis a múlt hét végi online konferencia valamennyi párt szakpolitikusát felvonultató kerekasztal-beszélgetése tanúsága szerint, a nevét adja az elképzelésekhez. Ugyanakkor, bár a rendezvényen közös miniszterelnök-jelöltjüket, Márki-Zay Pétert tanácsadója, Szél Bernadett képviselte, a hódmezővásárhelyi polgármester álláspontja több ponton is eltér az ismertetett programétól, hovatovább Szél Bernadett ismert véleményétől is. 

Az elkerülhetetlen zöld átállás során meg kell tartani a társadalom életminőségét - foglalta össze a tanulmány fő üzenetét Büttl Ferenc, a Megújuló Magyarországért Alapítvány elnöke, amit az összes többi felszólaló is osztott. Emellett az is általános véleményként fogalmazódott meg, hogy a Fidesz-KDNP-kabinet csak annyiban ismerte fel a kérdés jelentőségét, amennyiben komoly erőforrásokat fordít önmaga "zöldre festésére", vagyis környezetvédelmi látszatintézkedésekre. Ugyanakkor az ellenzéki politikusok nem csak az érdemi lépéseket hiányolták, de a kormányt kifejezetten pazarló, sőt olykor a szennyezést támogató döntések miatt is bírálták, ezért sorskérdésnek nevezve az idei kormányváltás szükségességét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.