2022. február 21., hétfő

NAV-OSOK SZÁLLTAK KI IVÁNYI GÁBORÉKHOZ, KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS MIATT NYOMOZNAK

HVG
Szerző: hvg.hu
2022.02.21.

Az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjában 30 NAV-os jelent meg hétfő reggel házkutatási paranccsal. Mint kiderült, költségvetési csalásra gyanakodnak. A hvg.hu a helyszínről tudósít.


„Ez egy demonstratív politikai akció” – mondta a hvg.hu-nak Iványi Gábor, megerősítve, hogy hétfő reggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nagyjából harminc munkatársa jelent meg az Oltalom Karitatív Egyesület józsefvárosi, Dankó utcai központjában. Házkutatási paranccsal érkeztek. Iványi Gábor szerint ez a régi történet új felvonása lehet: valóban van elmaradásuk a NAV felé, de mint sokszor elmondta, ezt nagyon szívesen kifizetnék, ha végre a magyar állami is kifizetné azt a több milliárd forintot nekik, ami a jog szerint jár – szerinte ez mintegy 12 milliárd forint körüli összeg.

A nemrég az egyesült ellenzék köztársaságielnök-jelöltjeként is felmerült Iványi Gábor által említett „régi történet” egy tetemes adótartozás, amit a szintén Iványi által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) karitatív intézményei halmoztak fel. Ez az intézményekben foglalkoztatottak bérének járulékterheiből és késedelmi büntetésből összejött 200 millió forint körüli felhalmozott tartozás. A NAV nem először próbálja lefoglalásokkal, inkasszókkal behajtani a tartozást. Tavaly októberben fegyveres adóellenőrök jelentek meg náluk, azelőtt pár hónappal pedig egy szegedi iskolájukhoz szállt ki a NAV, de ott Iványi szerint nem tudtak lefoglalni semmit, mert a táblák, a padok, nem értékesíthetők.

Iványi a NAV-tartozással összefüggésben mindig felhívja a figyelmet arra, hogy a hátralékukat könnyedén ki tudnák fizetni, ha az állam is kifizetné feléjük a maga tartozását. A MET évről-évre egyre nehezebb helyzetbe kerül, miközben állami feladatokat is ellát, és intézményeiben főként szociálisan rászoruló családoknak nyújtanak segítséget, akár oktatásról, akár más ellátásról van szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.