2022. február 21., hétfő

„HAGYJÁK EL A BŰNÜGYI HELYSZÍNT!” – HAJTOGATTÁK A NAV MUNKATÁRSAI, MIKÖZBEN A SAJTÓ ÉS A TÜNTETŐK BEÖZÖNLÖTTEK IVÁNYIÉKHOZ

MÉRCE
Szerző: CSENGEL KARINA
2022.02.21.


Rögtönzött szolidaritási demonstrációt szerveztek ma délután 3 órára az egyesült ellenzék pártjai Iványi Gábor lelkész és az általa vezetett, többek közt hajléktalanoknak szállást, ételt és orvosi ellátást biztosító, családoknak átmeneti otthont nyújtó, időseket gondozó, valamint több általános iskolát és a Wesley János Lelkészképző Főiskolát fenntartó Oltalom Karitatív Egyesület mellett, melynek Dankó utcai székhelyét reggel 9-kor elfoglalta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV házkutatási paranccsal, költségvetési csalás gyanújával végez eljárást, bővebb információt azonban nem adnak sem az egyesületet vezető Iványi Gábornak, sem a sajtónak. Miután a tömeg az ajtót tartó három NAV-os dolgozónak tolta Iványit, a sajtót és a jelen lévő országgyűlési képviselőket, ketten az ajtó mögé húzódtak, egyikőjük azonban kint maradt, majd a maszkját lerántva, a hangját felemelve kifakadt: ő egy négygyermekes családapa, több mint 20 éve végzi a munkáját, az alatt sok kormányt szolgált már, most pedig ilyen lehetetlen helyzetbe hozzák őt – mondta. A férfi végül elállt az ajtó elől, azt azonban belülről továbbra is többen tartották. A NAV munkatársai annyit elárultak, Iványi Gábor öccsét vonták eljárás alá, akihez egyedül Iványi Gábort engedik be.

Időközben előkerült az egyesület könyvtárának létrája, melynek segítségével a sajtó – többek közt munkatársunk is – bemászott az ablakon keresztül, hogy megtudják, pontosan mi történik, mivel a NAV sajtóosztálya reggel 9 óta nem válaszol a kérdéseikre. „Hagyják el a bűnügyi helyszínt” – hajtogatták a NAV munkatársai az újságíróknak, kérdésekre azonban továbbra sem válaszoltak. Eközben a másik irányból bejutott az épületbe Iványi Gábor a vele szolidaritást vállaló tömeggel és az ellenzéki képviselőkkel.

Iványit egy ideig sikeresen tolta előre a tömeg a nekik ellentartó NAV-osokkal szemben, majd kb. fél órán keresztül patthelyzet állt fent az épületben. Jelenleg úgy tűnik, az országgyűlési, illetve EP-képviselőket felengedik az emeletre Iványi Gáborral, ahol kiderülhet, pontosan milyen ügyben és ki ellen folyik eljárás, ő ugyanis sem házkutatási parancsot, sem más hivatalos iratot nem kapott még kézhez. A helyszínen van többek közt Szabó Tímea (Párbeszéd), Donáth Anna (Momentum), Gurmai Zita (MSZP) és Szél Bernadett (független) is.

„Veled vagyunk, Gábor!”, „Mocskos Fidesz!”, „Völner Pálhoz!”

– skandálja a tömeg eközben az udvaron...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.