2022. február 21., hétfő

BEENGEDTÉK IVÁNYI GÁBORT AZ OLTALOM IRODÁIBA, MIUTÁN NEKINYOMTÁK A NAV-OSOK SORFALÁNAK

TELEX
Szerző: KÖRÖMI CSONGOR, MIZSUR ANDRÁS
2022.02.21.


"Én egy nagyobb Úr előtt felelek, engem ezek a kis istenek nem érdekelnek. Én nem vagyok szolgája ennek a rendszernek, számomra az állam nem a kormányt jelenti, hanem a választópolgárokat”


– erről beszélt hétfőn délután Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és Oltalom hajléktalanmentő egyesület vezetője. Délután 15 órára hirdetett szolidaritási akciót a Párbeszéd az Oltalom Egyesület mellett, miután hétfőn legalább egy tucatnyi sárga mellénybe öltözött NAV-os vonult ki a Dankó utca 11–13. alatti székházukhoz.

A délután 15 órára meghirdetett sajtótájékoztatóra kb. 150 ember gyűlt össze, a szolidaritási akción megjelent az Oltalom Egyesület és a sajtó munkatársai mellett több ellenzéki politikus is, a tájékoztató után pedig kisebb közjáték alakult ki: Iványi előbb az épületbe próbált bejutni, majd az épületen belül az Oltalom emeleti irodái előtt állták útját a NAV munkatársai. Végül a lelkészt több országgyűlési képviselővel együtt felengedték a nyomozati területnek nyilvánított irodákba. Videónkat a hétfői eseményekről itt nézheti meg...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.