2022. április 25., hétfő

A LEGNAGYOBB TITOKBAN FONTOS EMBEREK JÁRTAK KIJEVBEN, POKOLIAN NEHÉZ DOLGA VAN AZ OROSZOKNAK UKRAJNÁBAN - ITT VANNAK A LEGFONTOSABB HÍREK HÉTFŐN

PORTFOLIO
Szerző: PORTFOLIO
2022.04.25.


Az oroszok és az ukránok által is ünnepelt ortodox húsvét idején sem állt meg a háború Ukrajnában, a leghevesebb szárazföldi összecsapások Donyeck és Luhanszk megyében zajlanak. Utóbbi 80 százaléka már orosz kézen van ugyan, de az oroszok előrehaladása továbbra is nehézségekbe ütközik. A brit hírszerzés információi szerint Mariupol ostroma sok orosz egységet kimerített és csökkentette hatékonyságukat. Időközben vasárnap Kijevben, Volodimir Zelenszkijnél tett látogatást több magas rangú amerikai tisztségviselő, köztük Antony Blinken külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter.

1. Kiderült, hogy Antony Blinken külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter vasárnap Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

2. A brit hírszerzés szerint Mariupol ukrán védelme számos orosz egységet is kimerített és csökkentette harci hatékonyságukat.

3. Oroszország egy kirakat-népszavazást tervezhet rendezni a dél-ukrajnai Herszon városában, amelynek célja a terület megszállásának igazolása...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.