2022. április 25., hétfő

NAGY ERVINT MEGKERESTE MÁRKI-ZAY PÉTER A KAMPÁNYBAN, DE NEM GYŐZTE MEG

TELEX
Szerző: BARNÓCZKI BRIGITTA
2022.04.25.Hosszú interjút adott a Hvg360-nak Nagy Ervin Jászai Mari-díjas színész, aki szerint az ellenzék egyik nagy hibája volt a kampányban, hogy nem szólította meg a fiatalokat, például nem lehetett egy tervet hallani arról, hogy mi lesz az egyetemistákkal. A tanársztrájk mellett nyilvánosan kiálló színész azt mondta, hogy a választási kampány során, februárban megkereste Márki-Zay Péter, de arról nem győzte meg, hogy „miért tolja a szekeret”. A színész a megkeresésről azt mondta „ez nagyjából kimerült abban, hogy szavaljam el a Nemzeti dalt, vagy énekeljek el egy számot. Nem tettem meg.”

Nagy Ervin az interjúban hozzáteszi, nem gondolja, hogy ha „mi leülünk beszélni, akkor nyer az ellenzék, ilyesmiről szó nincs. Ugyanakkor hiszem, hogy a fiatal generáció tágabb elérésben segítségükre lehettem volna.”

A színész mégis úgy gondolja, bizonyos üzeneteket jobban el tudott volna juttatni a fiatalokhoz, szerinte ilyen előnyei vannak annak, hogy az RTL Klubon futó Tanár című sorozat címszereplője volt. Nagy Ervin ezt azért hangsúlyozta, mert szerinte fontos lett volna az ellenzék részéről valami tervet hallani arról, hogy „mi lesz a fiatalokkal, egyetemistákkal, hogy ők legyenek a célkeresztben”.

A színész a fiatalok megszólításán kívül beszélt arról is, hogy szerinte nagyrészt „a valódi polgárosodás hiánya eredményezi azt a fajta morális önzést és a közügyek iránti apátiát, ami jellemzi a lakosságot”.

„A régi, jól bevált módszer szerint feudális jelleggel van felépítve a rendszer, amiben az ember görcsösen ragaszkodik ahhoz a kicsihez, ami neki van, ha esik, ha fúj, de ha más lábára lépnek rá, az csak ideig-óráig, vagy egyáltalán nem tudja megmozgatni. Általában előbb a has jön, és aztán a morál, de ezt már Brecht is megírta”

– mondta a színész...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.