2022. május 1., vasárnap

RASKÓ GYÖRGY: A KORMÁNYNAK CSAK AZOKAT KELLENE SEGÍTENI, AKIK VALÓBAN RÁSZORULNAK – 2. RÉSZ

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.05.01.


Előzmény:

Azt, hogy az orosz-ukrán háború levét miért a magyar fogyasztók fogják meginni, beszélgetésünk előző részében már elmagyarázta Raskó György. Az agrárközgazdásszal most annak jártunk utána, miért csak üres szólam, hogy „mi a magyar családokat megvédjük”, és mit kellene a kormánynak valójában tennie. Például azt, hogy csak a rászorulókat támogatja.

A kormánynak úgy látszik elég, hogy minden nap elmondja, „mi a magyar családokat megvédjük”. Ez egy szlogen. Sok polgárnak ez marad meg a fülében, és azt gondolja: „milyen rendes ez az Orbán-kormány, mert véd bennünket, családokat”. Pedig csak üres szólam. A rezsicsökkentés miatti évi 800 milliárd forintnyi többletkiadást vajon ki fizeti ki? Hát a magyar családok! A nyugdíjasoknak most adnak 3,9 százalék nyugdíj-kiegészítést, de, ha összeadjuk az idei öt százalékos nyugdíjemelést ezzel az újjal, akkor is csak addig jutunk el, hogy az áprilisi inflációt követi a kormány. Ámde, amikor július 1-jén lejár az árbefagyasztás, akkor az éves infláció biztos, hogy fölugrik 12-13 százalékra. Vagyis messze elmaradnak majd a nyugdíjak az inflációtól. Úgyhogy a nyugdíjasok csak abban lehetnek biztosak, hogy az életszínvonaluk tovább csökken. És ugyanúgy a nagycsaládosoké, és mindenki másé is. Hogy mindez ijesztően hangzik? Igen. A szembenézés a valósággal azonban legalább annyira fontos.

Mindig elmondom – magyarázza Raskó György –, hogy az elmúlt 12 évben Magyarország Európán belül, de talán az egész világon is elképesztő mértékben gyermeteggé vált. A kormány úgy kezeli a magyar állampolgárokat, mint a dedósokat. Olyan elképesztő, trükkös megszólalásokkal tudja a bizalmat fölkelteni, amiket láthatóan hatalmas tömegek vesznek be. Bele se gondolnak abba, hogy a „megvédjük a családokat” mögött valójában mi van a gyakorlatban. Azt el kell ismerni, hogy az Orbán-kormány propagandagépezete profi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.