2022. július 5., kedd

HA ORBÁN HINNE A JEGYBANKNAK, A MOSTANI NYUGDÍJEMELÉS DUPLÁJÁRÓL DÖNTÖTT VOLNA A KORMÁNY

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2022.07.05.


Minden fillér jól jön ugyan a nyugdíjasoknak, de az a kiigazítás, amelyet a többség a jövő héten kap kézhez, messze nem elég. Láthatóan taktikázik a kormány, ha tényleg kompenzálni akarná a nyugdíjasokat – s ha Orbán komolyan venné a „jobbkeze” által irányított MNB idei éves 12,6 százalék körüli inflációs előrejelzését – nem 3,9, hanem 7,6 százalékkal igazítanák ki most az ellátásokat. Miközben a kormány nagy erővel nyomatja a PR-gépezetén keresztül a júliusi rendkívüli nyugdíjemelés hírét, a kórus arra nem tér ki, hogy hiába az idei második emelés, a törvény szükségessé fog tenni egy harmadikat is – köszönhetően az elszabadult inflációnak.


„Ebben a hónapban érkezik az évközi nyugdíjemelés, amikor mintegy 2,5 millió nyugdíjas együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt kap. A januártól júniusig terjedő, visszamenőlegesen járó emelést a nyugdíjasok egy összegben, az aktuális, július havi emelt nyugdíjukkal együtt kapják meg”  mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek. Arra is kitért, hogy az emelt összeg mellett, összességében még hét havi emelésnek megfelelő összeget utalnak ki, ugyanis a 13. havi nyugdíj (aminek – mint tudjuk – az alapja az idei ellátási összeg mostani emeléssel korrigált összeg) után is jár egyhavi kiigazítás.

A Hírklikk korábbi számítása szerint a 160 960 forintos átlagnyugdíjas összesen 217 179 forintot kap majd a bankszámlájára (vagy annyit visz neki a postás). Ugyanis a hat havi korrekció egybeni összege 37 665 forint, ehhez jön a februárban folyósított 13. havi nyugdíj kiigazításaként 6 277 forint, s ezt utalja majd a nyugdíjfolyósító – az átlagnyugdíj esetében már megemelt – 173 237 forintos havi járandósággal együtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.