2022. július 5., kedd

BÖJTE CSABA LEVELET ÍRT BARTUS LÁSZLÓNAK, ITT OLVASHATÓ A VÁLASZ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.07.04.


Böjte Csaba, az elmúlt hetekben a pedofilbotrányáról elhíresült a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, levelet írt Bartus László újságírónak, az Amerikai Népszava főszerkesztőjének, aki számos kritikus cikket írt Böjte Csaba ténykedéséről és a pedofil ügyben viselt felelősségéről. Az alábbiakban közöljük a ferences rendi szerzetes levelét és alatta Bartus László válaszát.



Böjte Csaba az alábbi levelet küldte, amelyben “Egy pohár víz” és “Jó jónak lenni” címmel az alábbi rendezvényre (linkre kattintva) hívta meg Dévára

Amerikai Népszava főszerkesztőjét:

Bartus László az alábbi válaszlevelet küldte Böjte Csabának, az “árvák megmentőjének”:

Tisztelt Böjte Csaba,

köszönöm levelét, örülök, hogy ez lehetőséget ad számomra, hogy személyesen is elmondjam Önnek a véleményemet. Komolyan gondolom, hogy hasznára válhat Önnek. Ezért, kérem, olvassa el.
.
Talán nem tudja, de én is örökbefogadott gyerek voltam, a vérszerinti szüleimet soha nem ismertem. Van fogalmam a nehéz sorsú gyerekek lelkivilágáról, mélyen együttérzek velük, és sorstársamnak tekintem őket. Ezért mélységesen felháborított az, hogy Ön politikai célokra, politikai haszonszerzésre használja az árva és/vagy nehéz sorsú gyerekeket. Mint hívő embert, megbotránkoztat az is, hogy személyes dicsőségre használja azt a szolgálatot, amit szerényen, névtelenül, alázatosan kellene végeznie, szinte titokban, mert ez így nem hiteles. Jézus tanításával, a zsidó újszövetség szellemiségével a legteljesebb mértékben ellentétes a képmutatás, ahogy “kürtöltet maga előtt”, dicsőséget hajszol a “jó cselekedetével”, ami a legteljesebb mértékben pogány, istentelen magatartás.
.
Önnek a celebkedés, a sztárpapság közben nem maradt elég ideje, türelme, figyelme a lényegre, a gyerekekre. Így történhetett meg, hogy egy szadista pedofil tíz éven át erőszakolhatott, abuzálhatott szexuálisan kisgyerekeket, terrorizálhatta, verhette, megfélemlíthette őket, pokollá tette az életüket. Egy életre szóló károkat okozott bennük. Ezek a gyerekek a sorstársaim, a “testvéreim”, ha úgy tetszik. Mindezt Isten nevében, az esti imádkozás után pornónézésre csábítva, és szexuálisan kihasználva őket. Miközben ez az ember, akiből Ön csinált “nevelőt”, ugyanolyan ájtatosan, kenetteljesen adta elő a hazugságokat, mint Ön. Nyilván valakitől tanulta. Láttam a videófelvételt, ami egy tévéműsorról készült, amelyben az Ön pedofilja szerepelt. Gyomorforgató.
.
Ez a kétszínű, álszent, farizeus képmutatás, amelynek a következménye a legdurvább és legaljasabb bűncselekmények elkövetése ártatlan, kiszolgáltatott gyerekekkel szemben, elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan. Ön arra használja fel őket, hogy pénzt, dicsőséget szerezzen velük. Olyanok, mint a cirkuszi állatok. Ezek a kiszolgáltatott, védtelen, támasz nélküli gyerekek rábízták magukat Önökre. Leginkább Önre. Ön pedig ezzel a naiv, tiszta, feltétlen bizalommal a legaljasabb módon visszaélt, amikor nem gondoskodott ezeknek a gyerekeknek a biztonságáról és védelméről.
.
Visszataszító, ahogy ezeken a gyerekeken átlép, mintha mi sem történt volna, s azokon is, akiket az Ön vezetése alatt más pedofilok abuzáltak, és még nem merték elmondani. Mert nem Kedves Szabolcs volt az egyetlen pedofil az Ön intéményeiben, akik zavartalanul erőszakolhatták meg a kiszolgáltatott gyerekeket, és azt biztos forrásból tudom, hogy ezt Ön is tudja. Ha nem lett volna egy kívülálló pszichológus, akinek nagyon óvatosan elkezdett beszélni az egyik gyerek, aki ezt komolyan vette, és a sarkára állt, Ön soha nem ment el volna a rendőrségre feljelenteni az emberét, hanem a mai napig védelmezné. A pedofil bűnöző a mai napig erőszakolhatná és verhetné a kisgyerekeket. Ezért mélységesen felháborít az a cinizmus, ahogy Ön kezeli a történteket.
.
Önnek sírva, zokogva kellene bocsánatért könyörögnie, mindenekelőtt azoknak a gyerekeknek, akiket az Ön hanyagsága, felelőtlensége és totális alkalmatlansága, s mondjuk ki: szeretetlensége miatt bántalmaztak, szexuálisan kihasználtak, bemocskoltak, megerőszakoltak, és még vertek is, mint a dickensi árvaházakban. Ehelyett Ön egy propagandarendezvényt szervez, amiben nagy gyakorlata van, ahol mindenki be van tanítva, hogyan kell viselkednie. Ez azt jelenti, hogy Ön folytatja ugyanazt a gyalázatos képmutatást, “parasztvakítást”, amit eddig végzett, és aminek több tucatnyi gyerek az áldozata. Mintha semmi nem történt volna. Ez egyszerűen elképesztő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.