2022. szeptember 12., hétfő

ÍGY JÁTSZIK A KORMÁNY A NYUGDÍJASOKKAL - MÉLYÜL A SZOCIÁLIS SZAKADÉK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: B. VARGA JUDIT
2022.09.12.


Az infláció miatt az évközi korrekció törvénybe foglalását követeli a Nyugdíjasok Országos Képviselete (NYOK). Az Azénpénzem.hu értékelése szerint bár az ehhez kapcsolt érvelésükben akad hiba, az azonban biztos: ahogy a kormány az idősebbek ellátását alakítja, meglehetősen sok sebből vérzik.

A napjainkban elképesztő mértékben növekvő infláció új helyzetet teremt a társadalombiztosítási nyugellátásokról szóló jelenlegi szabályozásban – tette közzé a NYOK. Követelik, hogy kerüljön be a nyugdíjtörvénybe, hogy amennyiben az éves tényleges infláció jelentősen meghaladja a költségvetési törvényben tervezett fogyasztói áremelkedést, akkor kötelező legyen a soron kívüli évközi korrekció.

A jelenlegi rendszer változatlan működtetése (beleértve azt is, hogy a nyugdíjakra nincs felső korlát) egyértelműen egyre mélyülő szociális szakadékhoz vezet. Bármiféle szociális háló nélkül.
Felszólítják a kormányt, hogy legalább a 2021-es 0,3 százalékos nyugdíjkorrekció elmaradását pótolja a legközelebbi, vagy a 2022. novemberi nyugdíjkiigazításnál. A törvény módosítása egyértelműen indokoltnak tűnik (a nyugdíjemelés jelenleg meglehetősen a kormány kegyére van bízva, az előírások nem igazán precízek), de a kifogásolt elmaradás tényébe bele lehet kötni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.