2022. szeptember 12., hétfő

SZIJJÁRTÓ PÉTER VALAMIRŐL NAGYON LEMARADT – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.09.12.


Az ország vezetői számára a foci még mindig fontosabb, mint a nemzeti érdekek képviselet

A kormány polihisztora még pénteken is azon élcelődött, hogy az Európai Unió országai 15 százalékos energiamegtakarítást szeretnének elérni a télen. Úgy tűnik, a miniszternek elfelejtettek szólni, hogy amíg ő Argentínában meghatottan Messi mezét szorongatta, addig itthon is megfordult a széljárás, és a közintézményeket drasztikus energiatakarékosságra intették.

Időközi: az ellenzék gyakorlatilag elveszítette a többségét az I. kerületben

Az ellenzék tíz képviselővel kezdte meg a ciklust 2019 őszén, a kormánypárti frakció pedig öt tagból állt. Azóta azonban két jobbikos kilépett a pártjából és rendre a Fidesz-KDNP-vel szavaz.

Ez még nem a rezsi-armageddon, az csak októberben és januárban érkezik

Az energiaválságot a háborúhoz kötő kormányzati kommunikációval szemben az árak emelkedése nem az orosz offenzívát követően, hanem közel fél évvel azt megelőzően kezdődött. Így sok cég már tavaly is komoly drágulással szembesült. A cégek többsége az energiaválság kezdetéig az egész áram-, illetve gázévre egy fix díjra szerződött le.

Nyugdíj: nagyon sokan kapnak nagyon keveset

A minimálnyugdíj összege évek óta nem változott, 60 ezer nyugdíjas 40 ezer forintnál is kevesebbet kap.

2020 áprilisa óta nem szerelhetnek le a távozni akaró katonák

Május végén szertefoszlottak a kilépéshez fűzött reményeik, amikor a kormánypárti kétharmad egy alaptörvény-módosítás keretében lehetővé tette, hogy a kormány „szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa” esetén is elrendelhet veszélyhelyzetet, amit az alkotmánymódosítás kihirdetése napján meg is tett.

A magyar adóhatóság látja a legtöbb adatot az emberekről egész Európában

Nagy reményeket fűznek a Mesterséges Intelligencia Munkacsoporthoz (MIMCS), amely a NAV egyedülálló adatvagyonának értékére épülő kutatásokat végez. A MIMCS márciusban jött létre, vezetője a Budapesti Műszaki Egyetem tanszékvezetője.

15 milliót kaphatott eddig a a Hajdúnánás határába tervezett MotoGP-pálya miniszteri biztosa

Tiba István áprilisig még havi egymillát markolhat fel, miközben a beruházásból – úgy tűnik – nem lesz semmi.

Parazitokrácia

“Előre mondom, jobb rá felkészülni: egyszer véget ér a rezsim, s a legrosszabb az lesz, amikor mindenki ráeszmél, hogy miféle borzasztó, halvány gyenge nímandok tarolták le az országot. A fideszesek Dobozy-kúria előtti fontoskodó hallgatása éppen abból fakad, hogy valójában nincs is mit mondaniuk. Hatalmuk titkos receptje ugyanis egyszerű, mint a raklap: rátelepedtek az ország erőforrásaira és gátlástalanul felélték azokat, mindenki mást pedig elutáltak az kondértól – vagy az út szélére lökdöstek. Ennyi.”

Európai médiahatóságot hozna létre a Bizottság, hogy ne ismétlődhessen meg máshol a magyar példa

A rendelet célja, hogy biztosítsa az egyes szerkesztőségek szerkesztői függetlenségét a politikai hatalomtól és nagyvállalatoktól, és átláthatósági követelményeket írjon elő a tagállamok számára a médiatulajdonlással kapcsolatban.

Az Azonnali után az Egri Ügyekkel is elbántak a laptulajdonosok

A nemrég LMP-társelnökké választott Ungár Péter és egykor az Indexet alapító Gerényi Gábor cége nem értesítette az érintetteket, egy másik lap közölte, hogy kirúgták a szerkesztőséget.

Bepanaszolja a magyar médiahatóság Hollandiában a Netflixet

Bepanaszolja az NMHH az HBO-t is, de őket Csehországban és egy másik széria miatt.

Senki nem felelős a közmédiában elhangzottakért

“Úgy tűnik, senki nem felelős a közmédia tartalmaiért, és a Médiatörvényben megfogalmazott követelmények be nem tartását sem lehet senkin számonkérni. Még azt is titkolják, ki az a személy, aki a közszolgálati média nevében teljesen szabad kezet ad az MTVA-nak, amely a törvény szerint nem köteles megfelelni a közszolgálatiság követelményeinek.”

Most is titkolják, mint mondott Orbán Kötcsén

“A duma pedig már nem segít. Orbán Viktor sok éve bevallotta, hogy nem arra kell figyelni, amit mond, hanem arra, amit csinál. Csakhogy a tetteket – általában – megelőzik a szavak. Vagyis a 31. polgári pikniken elhangzott beszéd támpontot adhatna arra, vajon látja-e igazán az ország első számú vezetője, hogy milyen helyzetbe kormányozta szeretett (?) országát, vagy továbbra is egy olyan álomvilágban él, amelyben semmi sem fontos, csak az, hogy megtarthassa a hatalmát. Minden áron.”

Ukrán áttörés, magyar dilemma

“… ma hazánk a gyenge láncszem az orosz birodalmi álmot valóra váltani igyekvő Putyin feltartóztatása érdekében vívott küzdelemben, s ezt bizony az élet-halál harcukat vívó ukránok is így látják. Talán itt lenne az ideje egyértelmű, minden kételyt félresöprő gesztusokat tenni a megtámadott félnek. Feltéve, hogy a harkivi áttörés látható volt Kötcséről.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.