2022. október 26., szerda

MEGJELENT AZ IDIÓTA KOCKÁZATI FELÁR AZ ANGOLOKNÁL - HIVATALOSAN IS RISHI SUNAK AZ ÚJ BRIT MINISZTERELNÖK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: SZEPESI LÁSZLÓ
2022.10.26.


Gazdaságpolitikai javaslatainak köszönhetően Liz Truss hamarabb bukott meg, mint bárki más az angol miniszterelnökök közül. A pénzügyi befektetők egy része azzal szórakozik, hogy konkrétan idiótának nevezi a bukott politikus javaslatait. A különleges háttérrel rendelkező utódjáról, Rishi Sunakról nem tudunk még eleget. Meddig tart még az őrület Angliában?


Az Egyesült Királyság legrövidebb ideig hivatalban maradt miniszterelnökévé vált Liz Truss, mivel alig 45 nappal kinevezése után nyilvánvalóvá vált a Konzervatív párt parlamenti képviselői számára, hogy a tagságuk által a nyáron megválasztott új vezető gazdasági és társadalmi politikája életképtelen, azokat a piacok és a választók szélesebb rétegei sem fogadják el. (Kinevezéséről itt írtunk, gazdasági tervéről pedig itt.)

Mint emlékezetes, a Truss terveit bemutató mini-büdzsé piaci fogadtatása felért egy óriási pofonnal, a meghaladott gazdasági nézeteket tartalmazó és egyoldalú adócsökkentéseket felelőtlenül ígérő csomag nyomán zuhant a deviza és az állampapír árfolyam is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.