2022. október 18., kedd

NÉMA DEMONSTRÁCIÓT SZERVEZÜNK AZ OROSZORSZÁGI FÖDERÁCIÓ NAGYKÖVETSÉGE ELÉ, 2022. OKTÓBER 21-ÉN, 16 ÓRA ÉS 17 ÓRA KÖZÖTT, HOGY KIFEJEZZÜK FELHÁBORODÁSUNKAT, AZ UKRÁN KARMESTER, JURIJ KERPATENKO MEGGYILKOLÁSA MIATT

FACEBOOK
Szerzők: Péter HorgasGábor György és Bence Juhász 
2022.10.18.


Néma demonstrációt szervezünk az Oroszországi Föderáció Nagykövetsége elé, 2022. október 21-én, 16 óra és 17 óra között, hogy kifejezzük felháborodásunkat, az ukrán karmester, Jurij Kerpatenko meggyilkolása miatt. A civil áldozatokra is emlékezünk néma kiállásunkkal, az agresszor budapesti képviselete előtt.


Ülve vagy állva Juhász Bence vezetésével egy zenekari alakzatban helyezkedünk el, kezeinkben egy-egy hangszerrel. Lehetőleg fekete ruhában érkezzünk!

17 órakor, egy percig, sípokkal, dudákkal, kürtökkel, emberi hanggal, sikításokkal emlékezünk meg a meggyilkolt művészről, az áldozatokról.

Az esemény szervezői: Gábor György, Horgas Péter, Juhász Bence és a Civil Bázis
+
GÁBOR GYÖRGY újabb Facebook bejegyzése:

Facebook-posztomban írtam az esetről, megemlékezve azokról a nagyszerű emberekről, zenészekről, így a német Busch-fivérekről, Toscaniniről és másokról, akik nemet mertek mondani a német náci és az olasz fasiszta rendszernek, majd kivándoroltak az Egyesült Államokba. A Mandiner nevű szennylap – szokás szerint az engedélyemet nem kérve – leközölte az írást, elhagyva az elejéről azt a részt, ahol a nácikkal és a fasisztákkal konfrontálódó világhírű zenészeket megemlítettem. Nyilvánvalóan ezeknek a nagyszerű és bátor embereknek a példája a hatalomhoz tapadó Mandiner szerkesztősége számára elutasítandó. Aztán következtek a heroikus bátorsággal névtelenségbe burkolózó Mandiner-kommentelők hozzászólásai, amelyek között természetesen akadt - mint mindig - zsidózás és akadt ocsmány és gusztustalan viccelődés, vagyis a Mandiner-kommentelők láthatóan örültek a bestiális gyilkosságnak.

Én viszont elfogadhatatlannak tekintem, hogy a XX. század könyörtelen, embertelen és aljadék diktatúrái után immár a XXI. századi Európában újra művészek és tudósok váljanak áldozataivá egy-egy embertelen, kegyetlen és gyilkos diktatúrának, csak azért, mert véleményüknek hangot adnak, miközben művészetük és tudományuk hitelességét eleve a szuverén véleményük és nézőpontjuk teszi teljessé.

Azoknak, akik ezt hasonlóképpen látják, meggyőződésem, hogy ott a helyük a meggyilkolt ukrán karmester és a többi civil áldozat tiszteletére rendezendő megemlékezésen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.