2022. október 18., kedd

ÁLMOMBAN KÉT ORBÁN

FORGÓKÍNPAD
Szerző: SZELE TAMÁS
2022.10.18.


Azért ez nem kicsit kínos, hanem nagyon. Értem én, hogy nehéz volna most bármit is mondani, de az azért erős túlzás, hogy idén nem lesz október huszonharmadika. Mármint a naptárból még nem hagyják ki – az talán jövőre lesz – és marad szabadnap, nemzeti ünnep, de a kormánypártok 
központi megemlékezése (a miniszterelnök 23-án a zalaegerszegi Mindszentyneum ünnepélyes átadásán fog megnyilvánulni) Orbán Viktor beszédével együtt elmarad.

Sőt, értelemszerűen Békemenet sem lesz, mert azt szokta lezárni ez a beszéd. „Ha nincs farka, kutya se legyen” – gondolhatták a szervezők, és lőn.

Nekem személy szerint némi könnyebbséget jelent, hogy így alakult, ugyanis vasárnap elmarad a szokásos, menetrendszerű bolondokháza, amire minden nemzeti ünnepen sor kerül, úgymint: az Orbán-beszéd meghallgatása → közben jegyzetelés → mit mondott, hogy mondta? → leirat készítése → a hivatalos leirat megjelenése → a kettő nem fedi egymást, a hivatalos változatból egész bekezdések hiányoznak → akkor most mi legyen? → mindegy, írunk valamit, ami nem perelhető.

Ehelyett foglalkozhatok a friss hírekkel. Nem fog nagyon hiányozni a szónoklat, az már biztos. De miért marad el?

Azt hivatalosan nem tudni. A Magyar Nemzet közölte ma reggel:

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.