2023. március 14., kedd

AZÉRT MONDJÁK, HOGY EURÓPÁBAN KISEBB A SZABADSÁG, MERT EURÓPÁBAN NINCS POLGÁRJOGA A FASIZMUSNAK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.03.13.


Nem először fogalmazza meg a NER-arisztokrácia, amely a legváltozatosabb trükkökkel felszámolta a szabad és egyenlő választásokat is, s ezzel leválthatatlanná tette magát, hogy “Magyarország szabadabb, mint a nyugat-európai országok”. Ezúttal Gulyás Gergely adta elő ezt a bődületes hazugságot, abban az országban, ahol az alapvető sztrájkjogért harcoló tanárokat kirúgják az iskolából, a közmédiában megszólalni akaró ellenzéki képviselőket a lábuknál fogva hajítanak ki, a “liberális fészeknek” nyilvánított színház- és filmművészeti egyetemet egy volt tüzér einstandolja.

Lovasberényig érne a lista az alapvető emberi- és polgári jogok lábbal taposásának eseteiről, de a közvagyonból ellopott pénz és vagyontárgyak felsorolása nem férne el Tiborcz, az idősebb Orbán és Mészáros Lőrinc gázszerelő stróman, a világ egyik leggazdagabb embere világ körüli útjainak útvonalán Dubaitól Marbelláig, földön, vízen, levegőben. A rezsim haszonélvezőinek és vazallusainak arcátlanságára mi sem jellemzőbb, hogy ezt a “Nyugat-Európánál” nagyobb szabadságot a magyar sajtó nagyobb szabadságával indokolják.

Elég lenne csak felsorolni a Népszabadságot és az “üzleti alapon” kivégzett és/vagy elfoglalt, megszállt és elrabolt sajtóorgánumokat, a legnagyobb befolyással bíró online újságokig (Index, Origo) bezárólag, a legtöbb emberhez eljutó közmédia és az összes megyei napilap kisajátításával, a nemzeti hírügynökség megszállásával együtt, amelyeket mind egy propagandagyár irányítása alá vették és ahol a legszélsőségesebb orosz propaganda, gyűlöletbeszéd, uszítás zajlik, ahova senki más a lábát be nem teheti, a véleményét el nem mondhatja.

De van “nyugat-európai országoknál” nagyobb magyarországi szabadságról szóló felháborító hazugságnak egy megkonstruált magyarázata, amelyre a nem fideszes, maradék sajtónak válaszolnia kellene, hogy ez a sok aljas ember, és az általuk agymosásnak kitett közvélemény, nehogy bármit is elhiggyen belőle. Ez pedig arról szól, hogy Nyugaton még a jobboldali sajtó is “liberális”, abban a tekintetben, hogy a “liberális tematikán” és világszemléleten nem lép túl, az európai sajtóban a jobboldalon sincs helye azoknak a gondolatoknak és “értékeknek”, mint Magyarországon.


Ezt meg kell erősítenünk, különösen, mióta Orbán barátja és tartótisztje a hiányolt “értékek” szellemében népirtó és tömeggyilkos területszerző háborút indított a szomszéd ország ellen. Azóta még annyi híve, szószólója sincs az Orbán-Putyin-féle, “kereszténységnek” nevezett illiberális fasiszta barbarizmushoz, ami Magyarországon nemhogy a közbeszéd része, hanem a nyilvánosságot uralja, s “Nyugat-Európában” ezek a gondolatok és világmegfejtések még a “jobboldali” sajtóból is kivesztek, nem szalonképesek és nem legitimek. Ez igaz, és ezt örömmel üdvözöljük.

Ez azt jelenti, hogy a jobboldaliság “Nyugat-Európában” nem azonos az illiberális, fasiszta önkénnyel, egy tolvaj gazember kontroll nélküli egyeduralmával és zsarnokságával, amelyet a Gulyáshoz hasonló szemét emberek szolgálnak ki. Ez azt jelenti, hogy a liberális demokrácia magában foglalja a jobboldali és a baloldali pártokat, politikai irányzatokat és gondolkodást, a “jobboldaliság” nem áll kívül a demokrácia keretein, nem a demokrácia ellen harcol, hanem annak keretein belül képviseli a maga értékrendjét. A konzervativizmus nem fasizmus. Ez a különbség.

Márpedig Gulyás, és a többi önmagát feladó szervilis talpnyaló ezt hiányolja “Nyugat-Európából”, amit mindig azért teszünk idézőjelben, mert ők nevezik így. Szerintünk pedig amit ők “Nyugat-Európának” neveznek, az maga Európa, amihez az orbáni Magyarország – a hazudozó Gulyással és társaival együtt – nem tartozik, mert Magyarország nem Európa. Méghozzá azért nem, mert az illiberális fasizmus nemcsak a közbeszéd legitim része, hanem az uralkodó államforma, amelyben megszüntették a felvilágosodás, a klasszikus liberalizmus és a szabadság lényegét, azaz Európát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.