2024. március 18., hétfő

KLUBRÁDIÓ HETES STÚDIÓ: DEMAGÓGIÁTÓL A FONTOS EURÓPAI KÉRDÉSEKIG

HETES STÚDIÓ / KLUBRÁDIÓ
Műsorvezető: HARDY MIHÁLY
2024.03.16.


A Hetes stúdióban szó volt a pénteki eseményekről, Hermann Róbert történésszel 1848 tanulságairól beszélgettünk, Wahington fogyatkozó türelméről Csernyánszky Judit, a sajtószabadság védelmében hozott európai szabályozásról pedig Kárpáti János számolt be. A második órában Katus Eszterrel, György Zsomborral és Bolgár Györggyel megbeszéltük a hetet
...

Ez volt az ünnepi Hetes stúdióban:

Az ünnep jegyében – jegyzet helyett – a műsor elején Petőfi Akasszátok föl a királyokat! c. versét hallhatták Kálid Artúr előadásában.

Március 15-én a közveszélyes demagógiától az égetően fontos európai kérdésekig terjedt az ünnepi beszédek spektruma. Az ünnepről és ünneplőkről Józsa Márta összefoglalóját hallhatták.

Még mindig az ünnepnél maradva, történelmi vizekre eveztünk: a dicsőséges tavaszi hadjárattól a boldog békeidőkig. Fegyveres lázadás és forradalom vagy kiegyezés a kétfejű sassal? Mit hozott a viharos magyar történelem a XIX. században? Hermann Róbert történésszel Hardy Mihály beszélgetett 1848 tanulságairól.

Elfogyott Washington türelme, nem tűri tovább tétlenül az Orbán-kormány packázását. Példátlanul keményen beszélt erről NATO-csatlakozásunk 25 éves évfordulóján David Pressman, budapesti amerikai nagykövet. Csernyánszky Judit összeállítása a CEU és az amerikai nagykövetség konferenciájáról.

Kötelező jogszabályt alkotott az Európai Parlament a sajtószabadság védelméről, kérdés, hogy talál-e alóla kibúvót a magyar kormány. Az új szabályozásról Kárpáti János készített összefoglalót.

A műsor első felét a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéltük a hetet! 

A műsor második órájában szokás szerint megvitattuk a hét legfontosabb hazai és nemzetközi eseményeit, persze folytatódott a nemzeti ünnep kivesézése is. Hardy Mihály műsorvezető beszélgetőtársai Katus Eszter az Átlátszó újságírója, György Zsombor a Magyar Hang  főszerkesztője, klubrádiós színekben pedig Bolgár György voltak.

Mivel a második óra élőben ment a rádióban, a YouTube-csatornánkra kivételesen egy nappal később kerül fel a videós változat, vasárnap délutántól nézhetik majd meg! Hangban viszont már itt van – alább.

ITT NÉZHETŐ, HALLGATHATÓ MEG, ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.